На борда на мистериозно изчезналия през 2014 година малайзийски Боинг

...
На борда на мистериозно изчезналия през 2014 година малайзийски Боинг
Коментари Харесай

Експерт с нова сензационна версия за изчезналия малайзийски Боинг

На борда на мистериозно изчезналия през 2014 година малайзийски Боинг може да е пътувал престъпник, който авансово е възнамерявал умишленото заличаване на самолета. Такова мнение изрече специалистът по авиобезопасност Тим Термини, представен от The New York Post.

По думите му, не е изключено нарушителят да се е качил на борда без билет преди останалите пасажери и да е изчаквал излитането на лайнера, с цел да го похити и унищожи съзнателно.

Според Термини има четири версии за нещастието с MH370: самолетът е похитен от член на екипажа, от пасажер, от престъпник, който се е качил по-рано от пасажерите или от човек, който е получил отдалечен достъп до системата за ръководство на Боинга.

На 19 юни стана ясно, че водачът на самолета Захария Ахмад Шаха може да е спрял кислорода в салона, убивайки пасажерите. Експертите откриха, че водачите на полет MH370 са сменили курса на полета.  Вината за това е хвърлена точно върху Захария Ахмад Шах: оповестява се, че той е възпроизвел сходен полет с съдбовен излаз на авиосимулатора. Освен това имал проблеми в персоналния си живот – брачната половинка му го била напуснала и бил уединен и депресиран.

Самолетът на самолетна компания Malaysia Airlines, изпълняващ полет от Куала Лумпур към Пекин, изчезна от радарите на 8 март 2014 година. На борда на машината имаше 227 пасажери и 12-членен екипаж. През януари 2015 година всички те бяха публично оповестени за починали. Самолетът към момента не е открит.

Превод: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР