На банките в България им излиза скъпо да поставят боя

...
На банките в България им излиза скъпо да поставят боя
Коментари Харесай

Хампарцумян бие аларма: Грози ни опасност като приемем еврото! БСП да стоят далеко от банките

На банките в България им излиза скъпо да слагат багра във всяка касетка с пари в инкасо колите, по тази причина не такива не се поставят. Боята, която да прави парите неизползваеми при принудително отваряне, не се създава у нас и в случай че практиката се вкара, в последна сметка ще се заплаща от клиентите на банките.
Тези пари са застраховани, по тази причина главното нещо е да се запазят животът и здравето на охранителите. Това съобщи Левон Хампарцумян в ефира на bTV в коментар за случая с тежко ранения охранител при въоръжен обир на инкасо автомобил в центъра на Благоевград.
Имаме няколко случая на година, което не е доста, само че като приемем еврото, ще стане друго, тъй като и мотивацията става друга, добави още по тематиката банкерът.
По отношение на бюджет 2024, Хампарцумян е на мнение, че „ банките печелят много, тъй като съумяват да вдигнат лихвите по заемите, а депозитите стоят там, където са били и преди две години “.
Българска социалистическа партия да седят надалеч от банките, видяхме, когато управляваха ’97-ма година какво направиха. Иначе аз съм малко по-оптимистичен за осъществяването на бюджета, защото в него има вградени буфери – т.е., дискрецията министърът на финансите да прави нещо, което още не е направил.
Ясно е, че дефицитните бюджети помпат инфлацията и я усилват. Но този недостиг защо отива, не можем да кажем. А новото благосъстояние не се основава от бюджета, а от предприемчивите хора в България, безапелационен е Хампарцумян. И добави:
Ако сме задоволително гъвкави и реагираме бързо, бихме могли да имаме прерогативи, другояче няма да е добре. Ако този недостиг, виждаме, че става мъчно управляем, ще би трябвало да затегнем коланите.
Този бюджет не предопределя по какъв начин ще живее самостоятелно някой, а рамките, в които страната ще се развива в последната една година. На служителите им подвигат заплатите, те добре си живеят, ние би трябвало да мислим по какъв начин да се усилят парите за българската стопанска система.
„ Българска социалистическа партия постоянно са подготвени с решенията. Те би трябвало да излязат с аргументирани данни за това по какъв начин тъкмо пресмятат. По-добре да не се занимават с банките, да си гледат обществената политика “, добави още и Любомир Каримански.
Още през 2023-та година трябваше да имаме един БВП, който 4-5 месеца по-късно е доста по-висок. Имаме доста огромно понижение на приходите и на приходите по отношение на Брутният вътрешен продукт, в случай че щете, добави също той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР