На българския пазар Моника Евстатиева, NPR: Дали едно общество е

...
На българския пазар Моника Евстатиева, NPR: Дали едно общество е
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
Моника Евстатиева, NPR: Дали едно общество е крепко или болно се дефинира от положението на медиите му null Автор: Цветелина Белутова
Моника Евстатиева е старши продуцент в проверяващото звено на Американското национално радио NPR. За близо 16-годишната й кариера като публицист тя е отразявала войната в Афганистан, миграционната рецесия в Европа, терористичните офанзиви в Париж, изборите в Съединени американски щати и доста други.

В изявление за " Капитал " Евстатиева разяснява, че разликата сред медиите в България и в Съединени американски щати идва от степента, до която можеш да разследваш разнообразни тематики: " Колеги от България са ми казвали, че когато вършат следствие за съответен човек, той се обажда в медиата и шефът на медиата, вместо да помогне на журналиста, му споделя да смъкна репортажа, с цел да нямат проблеми. " По думите й проблемите на актуалната публицистика идват от мощно поляризираното общество, в което не се знае каква е истината. " Има голямо подронване на демокрацията, което способства за доста проблеми. Ако това не беше по този начин, съм уверена, че и борбата с ковид щеше да бъде по-различна. "
Реклама
Още от диалога с Моника Евстатиева може да прочетете или да чуете в подкаста
Комуникационната група на " Publicis България " с рокади измежду директорските постове
От 1 януари Десислава Стоянова, която и все още е изпълнителен шеф на медийния бизнес, поема и спомагателна роля на основен действен шеф, а Благовеста Костова е нараснала в изпълнителен шеф на креативния и информационен бизнес в " Publicis България ".

Десислава Стоянова е част от Publicis над 20 години, като за това време е заемала разнообразни управителни позиции. От 2017 година оглавява медийния бизнес на групата в страната, който включва организациите Zenith, Starcom, Digitas. Сред новите й отговорности ще се включват налагането на високи интернационалните стандарти в процесите на групата на локално равнище, тяхното автоматизиране и дигитализиране. Благовеста Костова е част от Publicis от 14 години, като до края на 2021 година извършва ролята на шеф " Обслужване на клиенти ". В ролята си на изпълнителен шеф на информационния бизнес на " Publicis Groupe България " Костова ще образува информационните тактики на Saatchi & Saatchi, Leo Burnett, MSL, Brandworks, Red Lion и Publicis Dialog.
Реклама


Брандът за гурме лютеница " Гурменица " стартира 2022 година с приемстваща новите технологии рекламна акция, в частност все по-популярната " виртуална действителност ". " Истинското супер селско осъществяване " е заглавието на последния клип на марката, който споделя историите на всички, които нямат свое село и не могат директно да вземат участие в процеса на правене на доматено-чушковия народен знак. Благодарение на виртуалната действителност и хапвайки от лютеницата на марката обаче, всеки може да усети това прекарване - съвсем като същинско.

До момента връзките на марката се разпространяваха напълно онлайн, само че от началото на януари видеото с така наречен farm simulator се излъчва и по малкия екран. Макар и нова, последната акция на " Гурменица " е продължение на видеото от 2018 година " За всички, които си нямат село ". " Започвайки да популяризираме и в телевизия, взехме решение да не променяме, а да продължим информационната линия ", разяснява за " Капитал " Мартин Димитров, креативен шеф в Nitram - организацията зад акцията на " Гурменица ". По думите му марката уголемява продажбите си с бързи темпове и телевизионната реклама е нужда.

" През февруари следва втората част от акцията, в чиято основа ще е виртуалният чушкопек ", разкрива още Димитров.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Отбрана 2 Коментари и разбори 3 Свят 1 Свят 2 Пазари 3 Отбрана 1 Отбрана 2 Свят 3 Икономика Реклама
Nitram и " Гурменица " работят дружно на планова база от шест години. Марката е част от портфолиото на дистрибутора на бързооборотни артикули " Ростар ", който работи с креативната организация и по връзките на други свои марки.

Дигитален бизнес
Половината от потребителите на Twitter считат, че хумористичните постове на марките са демоде null Източник: Reuters
Начинът, по който марките споделят с почитателите си в Twitter, може да има потребност от преосмисляне, сочи #RealTalk, отчет на компанията, изследващ усещанията на потребителите. Данните демонстрират, че един на всеки двама консуматори на мрежата счита, че несъразмерната приложимост на хумористични туитове от страна на марките може да се счете за остаряло и недотам занимателно.
Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама
Констатацията, че хуморът няма същия резултат както преди, би трябвало да послужи като предизвестие за марките и техните връзки, които до неотдавна залагаха на този прийом. Гигантът на обществените медии проучва 5 хиляди туита на марки, тествани върху 16 хиляди консуматори на мрежата.
TikTok ще оказва помощ на марките да изберат най-подходящия инфлуенсър null Източник: Shutterstock
Най-сваляното приложение за 2021 година - TikTok, основава софтуерната платформа CreatorIQ за собствен маркетинг сътрудник. Новият артикул на китайската обществена мрежа за видеосподеляне ще има за задача да оказва помощ на рекламиращите посредством TikTok инфлуенсъри марки да възнамеряват и извършват маркетинговите си акции през най-подходящите за задачата основатели на наличие в платформата.

Потребителите на CreatorIQ ще виждат разнообразни индикатори за основателите и наличието от TikTok Creator Marketplace през таблото за ръководство на CreatorIQ. Марките ще имат достъп до прозренията на TikTok от първа страна по отношение на демографските данни на аудиторията, трендовете на напредък и успеваемостта на видеото.



Най-гледаното видео във платформата за видеосподеляне YouTube към този момент е било отваряно над 10 милиарда пъти. Рекордът беше подложен на предишния четвъртък (13 януари). Става дума за детската песничка Baby Shark Dance, оповестена доскоро над 5 години. Харесванията на видеото наброяват 32 млн., а мненията са изключени.
Netflix усилва цената на абонаментите си в Съединени американски щати и Канада Източник: Shutterstock
Netflix увеличи цената на месечния си абонамент с сред един и два $ в Съединени американски щати. Различните абонаментни проекти ще получат друго нарастване, заяви компанията в петък. Допълнителните доходи ще употребяват за финансиране производството на нови стратегии, което да задържи лидерската позиция на компанията на все по-конкурентния пазар от стрийминг услуги.

Стандартният проект на Netflix, който разрешава две устройства да стриймват по едно и също време в Съединени американски щати, от 13.99 $ на месец в този момент ще коства по 15.49 $. Цените се покачват и в Канада, където общоприетият проект също се усили с 1.5 канадски $. Акциите на Netflix нарастнаха с близо 3% до 533.84 $, откакто Reuters заяви новината за покачването на цените. Съединените щати и Канада са най-големият район на Netflix със 74 млн. клиенти за стрийминг към септември 2021 година Регионът обезпечава съвсем 44% от приходите на компанията през третото тримесечие на 2021 година, или към 3.3 милиарда $.

Рекламен бизнес



В клиповете, част от последната акция на Uber Eats " Tonight I`ll Be Eating ", се чува звънец от входна врата всякога, когато компанията направи следващата си доставка на храна. Звукът на звънец обаче е предиздвикал доста кучета да се вълнуват и непрекъснато да препускат до входа на домовете си, където на вятъра чакат идването на някой снабдител.

Това накара стопаните на четириноги да споделят неодобрението си към видеата в мрежата. Главният изпълнителен шеф на Uber Дара Хосровшахи сервира извинения към кучетата и техните стопани и като подарък даде ваучер за 10 $ на клиентите, които желаят да закупят консумативи за домашни любимци в центъра на Uber Pet Supplies, употребявайки кода LOKI, който е отпратка към името на кучето на Хосровшахи.


null Фотограф: Laurenz Heymann Източник: unsplash Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР