На българите певецът пожелава да се отърват от тарикатлъка Любимата ми

...
На българите певецът пожелава да се отърват от тарикатлъка
Любимата ми
Коментари Харесай

Васил Найденов срази младите певци и тарикатите

На българите артистът пожелава да се отърват от тарикатлъка

„ Любимата ми българска дума е „ обич “. По-хубаво от това няма “, сподели в изявление за bTV артистът Васил Найденов.

Той е примерът в българската сцена. Изпял най-емблематичните песни като: „ Сбогом, моя обич “, „ Всичко ми е наред “, „ Синева “ и доста други, с които са израснали генерации българи.

Роден е в София през 1950 година Завършва строителния колеж, като редом с това е и частен възпитаник в музикалната гимназия. По-късно е признат в Консерваторията със компетентност „ Пиано “. Преди да стане любим на публиката, работи като пианист на „ Златни струни “. В интервала 1976-1978 е вокал на „ Диана Експрес “, а по-късно и на „ Тангра “. Песента, с която настава неговият звезден момент, е от кино лентата „ Адаптация “. Тя му носи премията „ Мелодия на годината “ през 1979 година. През 80-те години се трансформира във водеща фигура на българската поп музика, а всяка негова ария става шлагер. Васил Найденов има 6 издадени албума. Винаги е пял пред претъпкани зали. Концертът му през 2018 година в Несебър събира рекордните 55 000 души аудитория.

Съветът му към младите реализатори е да се вълнуват същински от това, което споделят на публиката посредством песните си: „ Много е значимо да се вълнуваш от това, което казваш, без значение от това за кой път го казваш и за коя вечер го казваш. Нека да си пишат сами текстчетата под душа, което не е неприятно, обаче дано да се доверят на хора, които владеят силата на словото и на думичките “.

На българите артистът пожелава да се отърват от тарикатлъка.

Васил Найденов издаде, че се приготвя кино мюзикъл с негови песни, който ще приключва с емблематичната „ Всичко ми е наред “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР