На австралийския остров Тасмания започна изграждането на Черната кутия на

...
На австралийския остров Тасмания започна изграждането на Черната кутия на
Коментари Харесай

Започна изграждането на Черната кутия на Земята

На австралийския остров Тасмания стартира построяването на Черната кутия на Земята. Невижданият до момента план съставлява голяма стоманена апаратура. Скоро тя ще бъде запълнена с твърди дискове, захранвани от слънчеви панели. В тях в действително време ще се получава и записва информация от научни проучвания и разбори, свързани с проблемите, пред които са изправени планетата и човечеството - климатични промени, изгубване на скотски и растителни типове, замърсяване на околната среда и въздействието върху здравето.

Всички данни за това какво и по какъв начин е разрушавало Земята ще се резервират в тази монолитна конструкция, с цел да може един ден, в случай че се стигне до самия край, а след него и до ново начало, да се знае какво се е случило и за какво. В не толкоз апокалиптичен сюжет събраните данни от Earth`s Black Box могат да послужат на бъдещите генерации, с цел да не повтарят нашите неточности, написа " Сайънс алерт ".

Конкретното място на Черната кутия на Земята не се прецизира, само че се знае, че част от твърдите дискове към този момент са инсталирани и работят в бета версия. Очаква се следващата година да бъдат пуснати и на цялостна мощ.

Когато хората знаят, че дейностите им се записват, това ще оказва въздействие върху всичко, което вършат и споделят, считат основателите на плана. И изясняват още, че главната им цел е да изплашен човечеството и да го накарат да се замисли.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР