Един обикновен предмет за баня може да бъде много вреден

...
Един обикновен предмет за баня може да бъде много вреден
Коментари Харесай

Един обикновен предмет за баня може да бъде много вреден за вашето здраве

Един елементарен предмет за баня може да бъде доста нездравословен за вашето здраве. Много хора може да не считат банята за евентуална заплаха за здравето. Но специалистите са разкрили, че избран предмет в банята може да отделя нездравословни субстанции, което съставлява заплаха за здравето на вашето семейство.

Какъв предмет във ваната съставлява заплаха за здравето

Експертите от PlumbNation разрушават заплахите от завесите за душ, в това число четири съществени опасения за здравето, за които би трябвало да внимавате.

Един елементарен предмет за баня може да бъде доста нездравословен за вашето здраве 07.06.24 01:00 Ето минерала, който ще ви помогне при високо кръвно и ще усъвършенства здравето на сърцето 07.06.24 00:30 Преминаха век: Известни персони дълголетници 07.06.24 00:01 Пристрастени към метамфетамини риби, нападателни скорци…: човешките опиати в околната среда вършат нещо злокобно с животните! 06.06.24 23:09 Учените бият паника – какво прави пристрастяването към интернет с мозъка и душeвността на младежите! 06.06.24 22:32

Според учените завесите за душ от поливинилхлорид (PVC) би трябвало да се заобикалят изключително.

Много от нас имат пердета за душ, изключително тези от поливинилхлорид (PVC). Купуват се тъй като са налични и не пропущат вода от душа.

Защо този продукт е рисков?

Факт е, че поливинилхлоридът е тип пластмаса, която съдържа разнообразни добавки за увеличение на нейната еластичност и устойчивост.

Докато такива пердета могат да бъдат издръжливи, те могат да отделят летливи органични съединения (ЛОС) и други нездравословни химикали във въздуха, когато са изложени на топлота и мокрота, споделят специалисти.

Тези химикали включват фталати, органокалаени и диоксини.

„ Освобождаването на тези химикали може да докара до няколко здравословни казуса “, сподели представителят.

Здравословни проблеми, които могат да зародят

Проблеми с дишането

Според специалисти завесите, направени от този материал, могат да провокират раздразнение на дихателните пътища, което води до положения като астма и бронхит.

Дразнене на кожата

Директният контакт с PVC пердета за душ може да аргументи кожни алергии и дерматити.

Хормонален дисбаланс

Фталатите могат да нарушат ендокринната система, което евентуално води до проблеми с плодовитостта и развиването на децата.

Канцерогенни опасности

Дългосрочното излагане на диоксини е обвързвано с нараснал риск от рак.

Какво да върша?

Потърсете пердета, направени от материали като PEVA или EVA, които не съдържат нездравословни химикали, само че към момента са налични.

Тези материали обезпечават водоустойчивост, сходна на PVC, без обвързваните опасности за здравето. Можете също по този начин да намерите предложения за памучни или полиестерни пердета по време на разпродажби или в магазините с понижени цени.

„ Не забравяйте, че вложението в по-безопасна алтернатива в този момент може да ви спести от евентуални разноски за здраве в бъдеще “, споделиха специалисти.

 

Източник: PlumbNation /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР