Кое е най-важното място, което трябва да покривате със слънцезащитен

...
Кое е най-важното място, което трябва да покривате със слънцезащитен
Коментари Харесай

Кое е най-важното място, което трябва да покривате със слънцезащитен крем?

Кое е най-важното място, което би трябвало да покривате със слънцезащитен крем? Слънчевата радиация въздейства върху положението на кожата. Поради това кожата на лицето е изложена на ултравиолетови лъчи през цялата година. През лятото би трябвало да знаете къде първо да нанесете слънцезащитен крем.

Дерматологът Кори Л. Хартман споделя, че постоянно би трябвало да започнете да нанасяте слънцезащитен крем върху лицето си и по-късно да преминете надолу по тялото си към краката. Това е, с цел да се предотврати попадането на бактерии от тялото върху лицето.

Обикновено продуктите за грижа за кожата на тялото съдържат тежки,

мазни съставки, които основават физическа преграда пред кожата. Тази по-интензивна грижа за кожата на тялото би трябвало да бъде отделена от продуктите, предопределени за лицето и шията, защото те могат да причинят обриви.

Кое е най-важното място, което би трябвало да покривате със слънцезащитен крем? 07.06.24 01:31 Един елементарен предмет за баня може да бъде доста нездравословен за вашето здраве 07.06.24 01:00 Ето минерала, който ще ви помогне при високо кръвно и ще усъвършенства здравето на сърцето 07.06.24 00:30 Преминаха век: Известни персони дълголетници 07.06.24 00:01 Пристрастени към метамфетамини риби, нападателни скорци…: човешките опиати в околната среда вършат нещо злокобно с животните! 06.06.24 23:09

Нанесете слънцезащитен крем преди или след грим
Винаги би трябвало да наслоявате храните от най-тънките към най-дебелите. Ако употребявате химически слънцезащитен крем, той би трябвало да се нанася покрай кожата и за предпочитане преди овлажнителя.
Въпреки това, в случай че употребявате серум с витамин С, той би трябвало да се приложи първо.
След като нанесете слънцезащитния крем, дайте му известно време, преди да извършите нещо друго.

Експертите споделят, че най-голямата неточност при слънцезащитните артикули е, че хората не се нанасят задоволително.

Снимка: Pixabay

Той означи, че макар че спрейовете са доста лесни за потребление, те изискват прочут надзор, преди да обезпечат отбрана. Режете няколко пъти на всяка част от тялото, нормално два до три пъти на ръката и три до четири пъти на крайници.

Възможно ли е да се смесва SPF с декор дьо загар?
Технически можете да смесите SPF с декор дьо загар, само че не би трябвало да го вършиме.
Смесването на две разнообразни формули отслабва слънцезащитния фактор и понижава успеваемостта на бариерата, която защищава кожата от ултравиолетовите лъчи. В този случай не би трябвало да се надявате на резултата, обещан от производителите.
По-добре е да нанесете слънцезащитен крем в обособен пласт преди декор дьо загар, позволявайки на всеки артикул да извършва своята функционалност, или да употребявате декор дьо загар със SPF в състава.

Източник: Huffpost /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР