на американското разузнаване най-вероятно идва от млад мъж, който е

...
на американското разузнаване най-вероятно идва от млад мъж, който е
Коментари Харесай

Военен служител вероятно стои зад изтичането на секретни документи от Пентагона

на американското разузнаване най-вероятно идва от млад мъж, който е работил в американска военна база. Това оповестява в. " Washington Post " по отношение на разкритията, които сътвориха проблеми за редица страни и водачи в целия свят.

Смята се, че в началото мъжът е споделил документите в ръководена от него чат група в платформата Discord. Това настояват пред изданието двама от членовете на тази група, за които младежът е бил прочут с потребителското име " OG ". Той им е споделил, че е получил информацията от военна база, където работел.

Според личните му разкази, той е работим в охранителен обект, където мобилните телефони и други електронни устройства, които могат да вършат фотоси или видеоклипове, са неразрешени. Поради това той първо е направил транскрипция на документите.

Когато това му се сторило прекомерно досадно занятие, мъжът почнал да разгласява фотоси на част от документите, написа вестника. Отначало не било ясно по какъв начин е съумял да ги направи. Към средата на март обаче " OG " спрял да споделя информация с групата.

Според " Washington Post " чат сървърът в Discord е учреден през 2020 година по време на пандемията от COVID-19. В него потребителите споделят своите желания към оръжия, военно съоръжение и си приказват за вярата в Бог. Самият " OG " е споделял отрицателното си отношение, което изпитва, към държавното управление на Съединени американски щати.

Източниците на изданието споделят, че знаят същинското име на мъжа, а също и къде живее, само че не желаят да разкриват това.

Според известия в американските медии оповестените документи съдържат информация за доставки на оръжие за Украйна и детайлности за потреблението на муниции. Има и информация за местоположението на съветските и украинските войски и тяхната бройка.

Цитирани са и проектите на НАТО и Съединени американски щати за това по какъв начин да се приготви и въоръжи украинската войска за идната пролетна атака против съветските нашественици. Отбелязани са и детайлности за броя и типа на плануваните доставки на оръжие, както и предстоящите дати на доставка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР