На 9 април за поредна година се проведе ежегодната кампания

...
На 9 април за поредна година се проведе ежегодната кампания
Коментари Харесай

Шапки долу! Доброволци от Врачанско събраха средства за абитуриенти без родители

На 9 април за поредна година се организира годишната акция „ Твоите дребни пари в помощ на зрелостниците сираци “, предава BulNews. Фондонабирането се реализира с благословията на Врачански епархийски съвет и Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий. Идеята на акцията е подкрепяне на зрелостници, останали без един или двама родители от локалната общественост и поощряване хуманността у младежите.
По традиция, доброволци от клубовете на БМЧК от Враца, Мездра и Зверино, набираха дарения от съгражданите си пред храмовете на Българската православна черква.
Събраните средства от доброволците във Враца, разграничени на четири екипа по двама, в четири от храмовете на регионалният град възлизат на 4601.47 лева Сумата ще бъде разпределена сред 32-ма зрелостници по лист възложен от учебните заведения. Доброволците на БМЧК – Враца насочиха и обръщение за кръводаряване към донорите с надпис „ Да дарим кръв “.
Над 50 доброволци от клубовете на БМЧК – Мездра и Зверино също взеха присъединяване за поредна година в набирането на средства. В осем от църквите и манастирите на община Мездра (Зверино, Ребърково, Върбешница, Игнатица, Оселна, Мездра, „ Черепишкият манастир “ и манастирът „ Седемте престола “), доброволците съумяха да съберат сумата от 3410 лева,която ще се разпредели сред 11 зрелостници.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР