На 84 години почина басистът и съосновател на американската рок

...
На 84 години почина басистът и съосновател на американската рок
Коментари Харесай

Почина големият рок басист Фил Леш

Н а 84 години умря басистът и съосновател на американската рок група The Grateful Dead Фил Леш.

В формалния акаунт на музиканта в Инстаграм се споделя, че той е „ умрял спокойно тази заран “ заобиколен от фамилията си. Групата, която се образува в Калифорния през 1965 година, се разпада 30 години по-късно след гибелта на фронтмена Джери Гарсия. Леш беше с тях през цялото време - и също по този начин се причисли към останалите оживели членове на групата за събиране на турнето в Съединени американски щати през 2003 година и за последната серия от концерти през 2015 година

Phil Lesh, founding member of the Grateful Dead, dies at 84 via
— vin (@bladerunner_vin)
В акаунта на Леш в Instagram се споделя, че той е „ донесъл голяма наслада на всички към себе си и оставя след себе си завещание от музика и обич ". " Молим ви да почитате персоналния живот на семейство Леш в този миг “, се споделя още в известието.

С присъщата си комбинация от рок, фолк и джаз, The Grateful Dead евентуално са една от най-влиятелните групи в американската история и са написали саундтрака за контракултурното потомство на 60-те години.

Vale - The Grateful Dead’s Phil Lesh, who helped co-found the legendary band and served as their bassist, has died at the age of 84.
— Gary Buckley™ (@myrddenbuckley)
Леш е роден в Бъркли, Калифорния, през 1940 година Започва да свири на цигулка, след което минава на тромпет, а по-късно и на бас китара, когато се причислява към The Grateful Dead през 1965 година През идващите три десетилетия импровизаторските му умения допълват мелодиите на водещия китарист Джери Гарсия и сътрудниците му от групата Боб Уиър, Бил Кройцман и Рон „ Pigpen “ Маккернан. Той е най-известен с песента Unbroken Chain, отдадена на връзката на групата с нейната аудитория. Леш изпява и тъжната Box Of Rain, която написа, до момента в който татко му умира.

Верните почитатели, известни като „ Deadheads “, постоянно следват групата от град на град в Съединени американски щати, с цел да чуят по какъв начин свири на претъпкани с хора концерти. Групата постоянно е улеснявала своите почитатели да записват концертите ѝ и да популяризират касети измежду своите сътрудници по света. Въпреки големия си брой почитатели, групата има единствено един шлагер в топ 10 на Съединени американски щати - Touch of Grey през 1987 г. 

Вижте повече в нашата изложба тук:

[gallery]15560[/gallery]  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР