Циркулацията на вируси в есенно-зимния сезон се повишава и превенцията

...
Циркулацията на вируси в есенно-зимния сезон се повишава и превенцията
Коментари Харесай

Специалист: Времето на острите респираторни инфекции не е подходящо за диети

Циркулацията на вируси в есенно-зимния сезон се покачва и предварителната защита на тези инфекции става изключително значима, с цел да съхраним положителното си здраве и продуктивност.

Обичайно след първия образователен ден стартират риновирусните инфекции, част от така наречен елементарна простуда , която е едното " лице " на острите респираторни инфекции през есенно-зимния сезон, разяснява доктор София Ангелова, експерт по белодробни заболявания.

" Те нормално протичат с драскане в гърлото, изобилна хрема, следваща кашлица. Второто лице на респираторните инфекции обаче е грипът, той е извънредно значим - да може да се отличи от останалите респираторни инфекции, тъй като за грипния вирус лекуване има. Той нормално се демонстрира от ноември, пикът му е в края на декември – началото на януари . "

При грипа началото е остро , с висока температура, припомня експертът. Дори денем да си бил здрав, болката по мускулите и ставите, включително болежка по очните мускули, е доста присъщ белег за начало на грип. Главоболието и мощно изразената изнемощялост са други признаци на бързо развиващия се грип.

Д-р Ангелова поучава да се направи тест , който да разграничи грипа от коронавирусите, открити през 60-те години на предишния век и протичащи като останалите респираторни вируси – с драскане в гърлото, хрема и следваща кашлица, която може да трае и до 3 седмици и отзвучава непринудено.

" Антибиотиците не лекуват вирусите! Не единствено че не ги лекуват, те водят до по-продължително боледуване от една вирусна зараза, тъй като с цел да излезем здрави от една вирусна зараза, би трябвало да имаме мощен имунитет, а е потвърдено, че антибиотиците първо убиват нашите другари – пробиотичните бактерии, които балансират имунната система, те потискат имунната система и пречат на организма да се оправи самичък с вирусната зараза . Антибиотик може да се вземе единствено при вторична бактериална зараза, развита в хода на вирусна. Но за това има белези. "

Рискови групи в сегашния сезон са дребните деца и възрастните хора.

Много значимо е да имаме добър имунитет посредством уравновесено хранене , пълностоен сън и придвижване, разяснява доктор София Ангелова.

Времето на острите респираторни инфекции не е уместно за диети , предизвестява тя.

Проветряването на домовете отвън час пик също е значим детайл за предотвратяване от вирусите, тъй като те не обичат чистия въздух, акцентира доктор Ангелова.

Не на последно място тя споделя опит от практиката си какъв брой е значимо позитивното мислене , тъй като положително настроените хора или боледуват по-рядко, или минават през присъщите за сезона инфекции по-леко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР