Чували ли сте за синдрома FOMO (ФОМО)? The Fear of Missing

...
Чували ли сте за синдрома FOMO (ФОМО)?
The Fear of Missing
Коментари Харесай

Синдромът ФОМО в любовта – страх да не изпуснем нещо по-добро

Чували ли сте за синдрома FOMO (ФОМО)?
The Fear of Missing Out (FOMO) е страхът да не изпуснем нещо. Някои го назовават „ заболяването “ на новото време, която води до чувство за незадоволеност. Синдромът ФОМО ни кара да мислим, че можем да намерим нещо по-добро. Страхуваме се да не изпуснем по-добрата опция да вземем за пример, да не изпуснем какво се случва в обществените мрежи.
Този синдром може да се отнася за доста неща в живота ни, любовта е една от тях. Страхът от пропускане, не е просто феномен, преживяван самостоятелно, а може доста да повлияе и на взаимоотношенията ни, на основаването на такива.
В една връзка FOMO или „ страхът от изпускане “ се отнася до безпокойството, което един сътрудник изпитва, че пропуща обществени събития, прекарвания или благоприятни условия за връзка отвън връзката, опция да намериш по-добър сътрудник, без да си дал късмет на тези взаимоотношения, в които си или на евентуален сътрудник.
Западни проучвания демонстрират, че ФОМО може да се прояви като преходно чувство, зараждащо по време на диалог, непрекъсната личностна линия или психическо положение, предизвикващо дълбоки усеща на обществена некомпетентност, изолираност или нараснал яд.
FOMO може да обтегне връзките, като накара един сътрудник да даде приоритет на евентуалните външни прекарвания пред качествено време и смислени взаимоотношения с сегашния си обичан човек, подкопавайки основата на връзката.
Кои са признаците на FOMO в една любовна връзка? 

1. Недоволни сте от връзката си, само че не знаете за какво
Ако изпитвате FOMO в сегашната си връзка или до момента в който флиртувате с някого, постоянно можете да помислите за по-добър сътрудник за вас. Подобно възприятие на незадоволеност може да произтича от главно разбиране, че някъде има някой по-съвместим, което ви пречи да оцените изцяло неповторимите аспекти, които вашият сътрудник внася във връзката ви.

2. Често сте в обществените мрежи, проследявайки профилите на хора, които познавате и които на подсъзнателно равнище ви интересуват
Честото наличие в обществените медии също пречи да сте сега с колегата си. Може да ви накара да сравните връзката си или половинката си с живота и сътрудниците на други хора от това, което споделят те за себе си. Това евентуално изкривява вашето усещане за личното ви задоволство от връзката.

3. Имате потребност от доста отзиви
Чувствате се по-добре, когато ви виждат. Поведението, търсещо външно одобряване, може да подкопае цената, която придавате на мненията на колегата си, и да повлияе на метода, по който гледате на себе си във връзката ви.

4. Винаги обмисляте опциите си
Може да ви е мъчно да се ангажирате с едно нещо. Възможно е да е жизненоважно за вас да отидете на повече от едно празненство в един и същи уикенд или да присъствате на всяко събитие, на което ви предложения другар. Подобна колебливост може да попречи на дълбокото ангажиране и вложение във връзката ви.

5. Трудно взимате решения
Когато ФОМО е част от живота ви, доста е евентуално да избягвате да вземате решения сами. Вероятно чувствате, че ще извършите неверен избор. Това съмнение може да докара до взаимозависимост от колегата ви за решения, което евентуално попречва персоналното израстване и взаимното почитание във връзката. Но може да се отнася и до това да вземете мъчно решение дали да бъдете с даден човек, дали да опитате да създадете взаимоотношения или не. Тогава се допитвате до близки, другари за мнение по отношение на този човек, което може да ви води в неверна посока.

6. Постоянно се чудите какво друго има там за вас
Там, отвън вашата връзка. Това е боязън да не изпуснете нещо, в тази ситуация нещо по-добро като сътрудник за взаимоотношения, без значение че към сегашния миг сте в такива. Това може да ви попречи да оцените същински и да инвестирате в актуалната си връзка, защото постоянно обмисляте различни благоприятни условия.

7. Не полагате старания във връзката
Може да няма смисъл да работите прекомерно интензивно върху актуалната си връзка. Може даже да имате поради различен сътрудник, с който желаете да излезете идващия път. Такава липса на старания отразява убеждението ви, че взаимоотношенията ви не си костват да се влага в тях.

8. Много мислите за минали връзки
Вероятно мислите за някогашните повече, в сравнение с би трябвало, евентуално и обмисляте да се върнете към някого, с който сте се срещали и преди. Фокусирането върху предишното може да попречи на способността ви да се отдадете изцяло и да оцените актуалната си връзка или евентуална такава, защото непрекъснато я сравнявате с това, което е било или е могло да бъде. Това е един от постоянно срещаните признаци на FOMO в връзките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР