На 81 години снощи почина сенаторът републиканец Джон Маккейн, бивш

...
На 81 години снощи почина сенаторът републиканец Джон Маккейн, бивш
Коментари Харесай

Почина Джон Маккейн, сенатор и кандидат за президент на САЩ

На 81 години нощес умря сенаторът републиканец Джон Маккейн , някогашен военнопленник във Виетнам и претендент за президент на Съединени американски щати през 2008 година Това заяви неговата канцелария, представена от международните организации.

Маккейн се бореше с нападателна форма на мозъчен израстък, диагностицирана през юли 2017 година В средата на април т.г. то бе подложен на интервенция поради чревна зараза. Маккейн не се е появявал в Конгреса от началото на годината.

През 1967 година самолетът на Джон Маккейн е свален над Северен Виетнам по време на задача за бомбардировка. Той е ранен тежко и прекарва над пет години в плен.
През 1982 година е определен в Камарата на представителите, а през 1986 – Сената на Съединени американски щати. През 2000 година не съумява да завоюва кандидат-президентската номинация на Републиканската партия, само че съумява през 2008. Тогава се явява с подгласник Сара Пейлин , само че беше надвит от Барак Обама .

Джон Маккейн бе бележит критик на президента Доналд Тръмп . Съгласно партийната дисциплинираност обаче той изрази поддръжка за Тръмп, откакто той завоюва републиканската номинация. През октомври 2016 година отдръпна поддръжката си след скандални разкрития за отношението на Тръмп към дамите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР