На 8 май отбелязваме Световния ден на Червения кръст и

...
На 8 май отбелязваме Световния ден на Червения кръст и
Коментари Харесай

Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

На 8 май означаваме Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Над 300 милиона души в 192 страни са ангажирани със спасяването на живот при бедствия, рецесии и въоръжени спорове, и при нужда от здравни или обществени грижи. Преди 195 години на днешния ден е роден основателят на интернационалното червенокръстко придвижване и притежател на Нобелова премия за мир Жан-Анри Дюнан.

Българският червен кръст постоянно и бил до хората още от основаването си през 1878 година, сподели Нивелина Стойнева от Столичната организация по БНР:

" Активни са акциите, които организираме за бежанците от Украйна, които по всякакъв начин подкрепяме с материални, филантропични дарения. След земетресението в Турция и Сирия ние бяхме единствените, които реагирахме безусловно за два дни. След събитието успяхме да организираме пунктове за поддръжка на нуждаещите се, в които да събираме филантропична помощ. Помогнахме финансово и на двете страни в потребност, успяхме да изпратим и екип от 12 души кучета от Планинската избавителна работа, които в действителност пратиха животи ".

И към този миг работят акциите на Българския червен кръст за подкрепяне на нуждаещи се хора. Една от тях е за поддръжка на студенти, които са изгубили своите родители и е озаглавена „ С тениска на бала “.  Тази година - Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е под мотото " Всичко, което вършим, е от сърце ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР