На 79-годишна възраст си отиде дългогодишният преподавател в Бургаския свободен

...
На 79-годишна възраст си отиде дългогодишният преподавател в Бургаския свободен
Коментари Харесай

Бургас скърби! Отиде си уважаван преподавател!

На 79-годишна възраст си отиде дългогодишният учител в Бургаския свободен университет - уважаваната доцент доктор Мария Ганева. Тъжната вест за кончината й стана ясна от формалния уебсайт на образователното заведение.

Доц. доктор Мария Ганева ще остане в историята на Бургаския свободен университет като ярка, мощна и вдъхновяваща персона, отдала цялата си сила, труд и възторг за идеята БСУ. Тя е един от основателите на университета през 1991 година, учредител и декан на Педагогическия факултет до 2000 година

Доц. Ганева сътвори първа в страната специалността " Социални действия “, която през днешния ден се преподава във всички български университети  на основата на основаните от нея образователни стратегии, прецизират от висшето образователно заведение.

Нейна е и концепцията за интегрираната компетентност " Предучилищна и начална учебна педагогика “, която сполучливо започва в Бургаския свободен университет и се осъществя във всички педагогичен факултети в България.

Стотиците випускници на тези просветителни стратегии през днешния ден са потвърдени експерти в структурите на обществената администрация, в предучилищното и в учебното обучение.

Като декан на Педагогическия факултет, член на Академичния съвет и на Общото заседание доцент доктор Мария Ганева нееднократно е доказвала своята високоотговорна гражданска позиция, резистентност и праволинейност при превъзмогване на компликациите, съпътстващи развиването на Бургаския свободен университет. Със своя труд, нестихваща сила и висок професионализъм тя способства както за развиването на институцията БСУ и на Педагогическия факултет, по този начин и за структурното създаване на висшето обучение в региона на педагогиката и на обществените действия.

Носител е на " златна значка “ и на " почетен плакет на БСУ “ за повсеместен принос в основаването и построяването на Бургаския свободен университет.

Академичното управление на БСУ, преподавателите, студентите и чиновниците изричат откровени съболезнования на фамилията на доцент доктор Мария Ганева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР