На 78-годишна възраст почина бившият министър на индустрията и зам.-председател

...
На 78-годишна възраст почина бившият министър на индустрията и зам.-председател
Коментари Харесай

Почина бившият вицепремиер Минчо Йовчев

На 78-годишна възраст умря някогашният министър на промишлеността и зам.-председател на Министерски съвет по соцвреме Минчо Йовчев. Тъжната новина заяви Областният съвет на Българска социалистическа партия в Стара Загора.

" На 78-годишна възраст умря Минчо Йовчев - един от мъдрите ръководители в България, в областите Стара Загора и Хасково и в община Казанлък. Така го помнят доста българи. " Беше интелигентен, прецизен, бранител на моралните правила в държавното ръководство и извънредно непретенциозен човек, макар постовете, които заемаше ", споделят социалисти, с които е работил. По думите им той в никакъв случай не е проявявал горделивост, нито е променял за момент човешкото си отношение към хората. Той беше зам.- ръководител на Министерски съвет, министър на промишлеността, първи партиен водач в областите Стара Загора и Хасково и в община Казанлък.

" Напусна ни един заслужен социалист, антифашист, надълбоко етичен, добросърдечен, почтен и незабравим човек, до последния си мирис останал правилен на концепциите ни. Навсякъде, където Минчо Йовчев изпълняваше своите партийни и публични задания се отнасяше към всичко и всички отговорно и кардинално. ", написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в съболезнователно писмо до околните.

Минчо Йовчев ще остане в паметта на мнозина с безапелационните си уроци за просперираща България. Отиде си доста уважавана персона. Поклонението ще бъде в стеснен роднински кръг в неделя, на 6.12.2020 г, от 12:15 в залата на Казанлъшките гробища. ", написаха в уеб страницата си от БСП- Стара Загора.

Минчо Йовчев е роден на 27 февруари 1942 година в Мъглиж, приключил Минния институт в Ленинград, работил като технолог в Обединените фабрики " Фридрих Енгелс " в Казанлък, от 1968 година член на Българска комунистическа партия, а от 1986г. и на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Преминал през шеф на отдел и заместник-директор на Обединеното дружество " Хидравлика и пневматика ", заместник-директор на Държавно стопанско обединение " Хидравлика ", първи заместник-председател на Изпълнителния комитет на Общински народен съвет в Стара Загора, първи секретар на Окръжния комитет на Българска комунистическа партия в Стара Загора и в Хасково, заместник-председател на Министерския съвет и министър на промишлеността и технологиите, член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия и член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия. Последната му дейна партийна активност бе като пратеник на 48-ия Конгрес на Българска социалистическа партия, определен на конференцията в Казанлък през 2014г. Не пропускаше регионалните събития на антифашистите до предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР