На 7 май, по традиция членовете на мотоклуб Северозападни мотори

...
На 7 май, по традиция членовете на мотоклуб Северозападни мотори
Коментари Харесай

Откриват мотосезон 2022 във Видин

На 7 май, по традиция членовете на мотоклуб " Северозападни мотори Видин MС " провеждат публично разкриване на новия мотосезон. От 12.30 часа пред катедралния храм " Свети Димитър Солунски " в Крайдунавския град ще бъде осъществен обреден водосвет за здраве. Тази година " Северозападни мотори Видин MС " отбелязва и 15 години от своето основаване. Да станеш редови член на мотоклуба, обаче не е толкоз лесна работа. Необходимо е първо да докажеш своите качества и преданост по отношение на останалите мотористи. Затова има въведени и специфични стъпки, които би трябвало да бъдат преминати. Мирослав Костадинов е част от клуба от една година, а през днешния ден той е основен дизайнер на щаб квартирата на видинските рокери. С него беседваме за предизвикването и тръпката да си част от " братството ":

 " При нас има подчиненост, при която би трябвало да се докажеш и по този начин се израства... Това се прави, с цел да се види какъв брой коства човек, позитивните му качества. Това е един изпитателен период, който всеки един някогашен или предстоящ член би трябвало да премине. Сега към този момент съм доста по- покрай клуба, прекосих единия тест и съм се потвърдил като персона, което значи, че към този момент съм съвсем част от клуба... През миналата година открих доста нови другари и братя от други градове. Очаквам от новия мотосезон доста придвижване, каране... Удоволствието е в свободата. " - обясни  Мирослав Костадинов. 

Какви са настроенията измежду видинските рокери на прага на новия мотосезон - това попитахме вицепрезидента на клуба- Асен Великин .

 " На 6 май е основан клубът, през 2007-ма година. Тогава мен ме поканиха, други бяха членовете на клуба, сега единствено аз и братовчед ми сме от старите членове. Тогава беше МСС- клуб, имаше и дами участваха. Впоследствие през годините се разраснахме и към този момент сме МС- клуб. М МС- клубовете не могат да вземат участие дами, има и по- строги правила, по- строга е йерархията, има и условия за моторите- кубатурата не може да е под 600 кубика... След откриването на мотосезона нямаме някакви планувани мероприятия, ще се готвим за мотосъбора, който най- евентуално ще се организира в края на август. " - каза  Асен Великин

За 13.00 в съботния ден е планувана и обичайната обиколка на град Видин, след което празникът ще продължи с доста рок музика и почерпка в местността Божурица край Видин. 

Целите изявленията можете да чуете в звуковите файлове към материала.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР