На 6 юни LifeSiteNews публикува отворено писмо на архиепископ Карло

...
На 6 юни LifeSiteNews публикува отворено писмо на архиепископ Карло
Коментари Харесай

Архиепископ Вигано до Тръмп: Да се обединим с молитва срещу невидимия враг

На 6 юни LifeSiteNews разгласява отворено писмо на архиепископ Карло Мария Вигано до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за безконечната битка сред положителното и злото. На 10 юни Тръмп написа в Туитър, че това е едно необикновено писмо и добави: „ Надявам се всички, религиозни или не, да го прочетат! “
Архиепископът Карло Мария Вигано предизвестява президента, че актуалните рецесии към коронавирусната пандемия и уличните протести, свързани със гибелта на Джордж Флойд, са част от безконечната духовна битка сред силите на  положителното и зло. Отвореното писмо е гледано близо 2,5 милиона пъти в LifeSiteNews.
Вигано, който е служил като папски нунций в Съединени американски щати от 2011 година до 2016 година, влезе във всички новинарски излъчвания и взриви католическия свят като през август 2018 година разгласява в LifeSiteNews непокорен текст, с който искаше оставката на Папа Франциск, тъй като той толерирал и прикривал хипотетично полово принуждение над семинаристи и свещеници. Тогава Вигано не показа съответни доказателства, само че разказа правдиво „ хомосексуалните мрежи в църквата, които работят със силата на пипала на октопод, като задушават почтени жертви и призванието на свещениците ".
В писмото си до президента архиепископ Вигано интерпретира последните събития, пред които е изправена нацията, църквата и президентството в духовно отношение, призовавайки вниманието да бъде ориентирано към античната библейска борба сред „ децата на светлината “ и „ децата на тъмнината “.
Той изясни на президента, че силите на тъмнината към този момент ясно се разкриват:„ В обществото, господин президент, тези две противоположни действителности съжителстват като безконечни врагове, тъкмо както Бог и Сатана са безконечни врагове. “
Според Вигано „ децата на мрака " към този момент са разкрили проектите си. Те са толкоз сигурни, че държат всичко под надзор, че въобще не крият същинските си планове. Вече провежданите следствия ще разкрият същинската отговорност на тези, които управляваха незабавната обстановка към пандемията от ковид освен в региона на опазването на здравето, само че и в политиката, стопанската система и медиите. „ Вероятно ще открием, че в тази колосална интервенция на общественото инженерство има хора, които са решили ориста на човечеството, аргументирайки пред себе си правото да работят срещу волята на жителите и техните представители в държавните управления на нациите ", написа Вигано.
Архиепископът похвали президента за отстояването на религиозните свободи. Според него Съединени американски щати за първи път имат президент, „ който не се срами да осъди преследването на християни по целия свят, който приказва за Исус Христос и правото на жителите на свободно изповедание. "   
Архиепископ Вигано счита, че има епископи, които с думите си потвърждават, че са минали от другата страна и са загърбили Бог. Те са подчинени на материализма, на глобализма, на новия международен ред. Те все по-често приканват за полезности, в които няма нищо християнско, „ проповядват масонските идеали на тези, които желаят да преобладават над света, като изгонват Бог от съдилищата, от учебните заведения, от фамилиите, а може би даже от църквите. "
„ Г-н президент, молитвата ми непрестанно се обръща към обичаната американска нация, където имах привилегията и достойнството да бъда изпратен от папа Бенедикт XVI като апостолски нунций. В този трагичен и решителен час за цялото човечество се апелирам за Вас, а също и за всички тези, които са до Вас в държавното управление на Съединени американски щати. Вярвам, че американският народ се сплотява с мен и Вас в молитва към Всемогъщия Бог. Обединени против невидимия зложелател на цялото човечество, аз възвеличавам вас и Първата дама, обичаната американска нация и всички мъже и дами с благосклонност. “
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР