На 6 септември отбелязваме 136 години от Съединението на Княжество

...
На 6 септември отбелязваме 136 години от Съединението на Княжество
Коментари Харесай

Панагюрище ще отбележи 136 години от Съединението с „Обичаит...

На 6 септември означаваме 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

В Панагюрище, на площад „ 20-ти април “ от 20:00 часа, годишнината ще бъде маркирана с празничен театър „ Обичаите на България “, показан от Национален фолклорен отбор „ БЪЛГАРЕ “, оповестиха от общината в средногорския град.

Спектакълът „ Обичаите на България “ прави изумително странствуване през традициите на българите. В новия си план хореографът Христо Димитров и неговият отбор показват най-красивите празници и традиции, които нашият народ е основал и опазил през вековете.

Невероятни истории, красиви песни, спираща дъха хореография и неповторими маски и костюми.

Наред с главния участник - отбор „ БЪЛГАРЕ “, на сцената Национална импресарска мрежа извежда едни от своите най-атрактивни актьори: виртуоза на цигулката Атанас Славов, артиста Николай Гурбанов, солистката на НФА „ БЪЛГАРЕ “ Албена Вескова и други известни реализатори.

По традиция, в Панагюрище, на 2-ри септември от 10:00 часа, с признателен молебен и полагане на венци и цветя на паметната плоча на площад „ 20-ти април, ще бъде маркирана и 136-та годишнина от експлоадирането на протеста, сложил началото на Съединението.

На тази дата в борческо Панагюрище трима млади и родолюбиви гимназисти дават началото на Съединението на разграничената по волята на Великите сили Майка България. И това се случва единствено 9 години откакто Априлци дават живота си и плащайки с кръвта си за Свободата на България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР