На 49-годишна възраст внезапно почина бившият футболист на Спартак (Варна)

...
На 49-годишна възраст внезапно почина бившият футболист на Спартак (Варна)
Коментари Харесай

Внезапно почина бивш национал и голмайстор на А група

На 49-годишна възраст ненадейно умря някогашният футболист на " Спартак " (Варна) и националния тим Иво Георгиев. Причината за гибелта е остра сърдечно-съдова непълнота, оповестиха от фамилията на русенеца.

В кариерата си в България през 90-те години на ХХ век нападателят игра още за " Корабостроител " (Русе), " Добруджа " и " Ботев " (Враца), за малко бе част и от отбора на " Левски ", само че по този начин и не записа формален мач за " сините ". В чужбина той носи екипите на унгарските " Дебрецен ", " Дороги Баняс " и " Хонвед ", швейцарския " Аарау " и немския " Валдхоф " (Манхайм).

Най-силният му сезон беше 1995/1996 година, когато с екипа на " Спартак " (Варна) означи 21 гола в А група и стана голмайстор на шампионата. За националния тим има един мач и един гол, като беше включен от селекционера Димитър Пенев в състава за Евро `96, само че не записа игрови минути на шампионата в Англия.

И до през днешния ден дели върха за най-вече голове в един мач от елита на България - шест от успеха с 8:1 на " Спартак " (Варна) против " Спартак " (Пловдив) през 1995/1996 година

 

Поклон пред паметта му!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР