На 43 годишна възраст внезапно почина свещеник Тодор Тодоров от

...
На 43 годишна възраст внезапно почина свещеник Тодор Тодоров от
Коментари Харесай

Внезапно почина 43-годишен свещеник от Хисаря

 На 43 годишна възраст ненадейно умря духовник Тодор Тодоров от гр. Хисаря, заяви Пловдивска митрополия.

Опелото ще се състои на 26 март от 13:00 часа в храм " Св. Богородица “ в кв. " Момина баня “ на гр. Хисаря, където той служеше.

Свещеник Тодор Тодоров е роден на 9 януари 1978 година в Сливен. Завършва Софийската духовна семинария " Св. Йоан Рилски “ през 2008 година Ръкоположен е за дякон през 2012 година и за духовник през 2013 година от Пловдивския митрополит Николай. Беше енорийски духовник и ръководител на църковното настоятелство при храмовете " Св. Богородица “ в кв. " Момина баня “ на гр. Хисаря и " Св. Николай “ в с. Паничери. Баща на две деца Николай и Васил.

В изявление за в. " Златна възраст " от края на предходната година и отдадено на страховете на хората в изискванията на пандемията отец Тодор споделя: " Казват, че от позиция на логиката на психиката за гибелта не би трябвало да се приказва, да не би хората да се депресират. Не съм склонен с това, тъй като съгласно християнската вяра, споменът за гибелта е нещо значимо - " който помни гибелта, не ще съгреши завинаги “. Като православни християни знаем, че земният ни живот има край, който се знае единствено от Бог. Ние цялостен живот се готвим за него, с цел да пребъдваме във вечността. В живота за разлика от шаха, играта продължава и след мата.  А човек, който е духовно неопитен и живее напълно скотски – той се опасява от всичко ".

А за избора си да стане духовник младият свещеник споделя: " Преди към 25-26 години слушах проповедта на свещеноиконом Александър Палазов, тогава протойерей в храм " Св. Вмч. Пантелеймон " в Хисаря, в която се говореше по какъв начин един път Господ споделил да се молим на Господаря на жетвата да изпрати положителни служащи, тъй като жътвата е огромна, а служащите малко. Попитах: " Отче,  какво значи това? " Той ми отговори, че ще е добре след седми клас да аплайвам в духовната семинария. Още с постъпването си ректорът ни одобри с думите на Спасителя: " Не вие ме избрахте, а аз вас избрах ". Няма по-красиво нещо от свещенството ".

Бог да го елементарни! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР