На 4-ти октомври Google проведоха хардуерната си конференция в Сан

...
На 4-ти октомври Google проведоха хардуерната си конференция в Сан
Коментари Харесай

Всичко ново от Google: Pixel 2, Clips, Pixelbook, Pixel Buds и още!

На 4-ти октомври Гугъл организираха хардуерната си конференция в Сан Франциско, Калифорния, която трябваше да е с основен акцент новите телефони Pixel. Но на събитието бяха оповестени толкоз доста други устройства, че едно стана пределно ясно – с изключение на всичко друго, Гугъл желаят да са компания отдадена на джаджите.

Гугъл Home Mini

Прочетете още: Гугъл стяга хватката си към хардуера за Android посредством договорка с HTC

Ако ви харесва концепцията на Гугъл Home, само че не си падате по дизайна, който прилича устройство за филтриране на въздуха, то ще ви е прелестно да се запознаете с Гугъл Home Mini.

Джаджата към този момент е с размера на поничка, само че прави всичко, което по-големият му брат може. Цялото нещо е увито като че ли в плат, а LED знаците са скрити под повърхността. Ще идва в цветовете корал (оранжево), креда (светло сив) и въглен (черно). Цената ще е 49 $ и би трябвало да дебютира на пазара на 19-ти октомври.





Гугъл Home Max

Home Max е директният отговор на Гугъл против HomePod-а на Apple. Може да се нарежда както хоризонтално, по този начин и отвесно, с помощта на магнити. Можете да се свързвате към устройството чрез Cast, Bluetooth или кабел.

Цената му ще е 399 $ и би трябвало да се появи по някое време през декември. Цветовете, в които ще идва са креда (светло сив) и въглен (черно).



Broadcast

Ако имате разполагаем няколко Гугъл Home тогава новата Broadcast функционалност, ще ви разреши да се изявите като DJ или да вършиме анонси на висок глас от вида " OK Гугъл, Broadcast " It’s time to leave for school! "

Nest получава Chromecast поддържка с гласови команди

Искате да видите какво се случва в друга стая? Ако напълно сте заложили на Гугъл джаджи и имате Chromecast, Nest камери и Гугъл Home на всички места измежду дома ви, можете да казвате неща от рода на " OK Гугъл, show me the living room " или " OK Гугъл, who’s at the door? ", с цел да изведете картина на най-близкия екран.





Гугъл Pixelbook

Отдавна Гугъл не бяха показали топли усеща към Chromebook, само че ето, че и това се случи. Pixelbook е 4 в 1 сгъваемо устройство, което можете да ползвате като преносим компютър, да сгънете като таблет или да го обърнете и да употребявате клавиатурата за основа.

Теглото на Pixelbook е 1 кг, дебелината е 10 мм, а екрана е 12.3-инчов. Може да се избере с i5/i7 процесори, до 16GB RAM, както и до 512GB SSD сторидж.

Цената на базовия модел стартира от 999 $, а премиерната му дата е планувана за 31-ви октомври.





Pixelbook Pen

Стилус! Гугъл са работили взаимно с Wacom, с цел да създадат Pixelbook Pen, чиято инертност е под 10 ms с 2000 равнища на напън. Цената на стилуса ще е 99 $ и ще дебютира на пазара на 31-ви октомври.





Pixel 2

Гугъл имаха много компликации с истинския Pixel, само че това към този момент е история. Посрещнете Pixel 2! Новият смарт телефон идва в два размера: 5-инчов и 6-инчов XL. Шасито към този момент е напълно алуминиево с закривен OLED екран, датчик за пръстови отпечатъци (който към момента се намира на задния панел), предни стерео представители и равнища на прахо и водоустойчивост IP67. За страдание, жака за слушалки е отстранен и ще бъде усвоен новият USB-C стандарт.


5-инчовият Pixel 2 ще започва на цена от 649 $, до момента в който 6-инчовия Pixel 2 XL ще стартира от 849 $. Предварителните поръчки към този момент са дейни, а първите бройки би трябвало да са налични на 17-ти октомври.



Новата камера на Pixel 2

Няма по какъв начин да не отделим особено внимание на камерата в Pixel 2. Тази на истинския смарт телефон беше една от най-хубавите на пазара, само че по всичко проличава, че Гугъл са надминали себе си.


Много от смарт телефон фирмите играят в последните години с концепцията за " портретен режим ", който разрешава на камерата да се концентрира върху обект, в същото време давайки на задния декор замъгляване типично за DSLR апаратите. Обикновено сходен трик изисква две камери – една, която да се концентрира върху околните обекти и една, която да се концентрира върху далечните обекти. Според Гугъл, в Pixel 2 този резултат е реализиран единствено с една камера.


Интересното е, че известния уебсайт за сравняване качеството на камерите DXOMark дава зашеметяващия резултат от 98/100 точки на Pixel 2, в случай, че първия Pixel реализира 89, а настоящия iPhone 8 Plus е с 94.



Гугъл Pixel Buds

Е, Гугъл навлизат в играта и с безжични слушалки, които са... ами... вавилонска рибка. Точно по този начин, превод в действително време на 40 езика! Цената им ще е едвам 159 $, като в комплекта влиза и кутийка за зареждане, която може да добави към 24 часа интензивност. Pixel Buds ще са налични на пазара по някое време през месец ноември.





Гугъл Clips

И най-после, един от най-шантавите анонси на провелата се конференция – Гугъл Clips, камера която може да се закачи към всичко, от облекла и колело, до маса, стол, плюшена играчка или каквото се сетите. Идеята е, че няма да снимате ръчно, а с помощта на машинно образование (което се случва на самото устройство, а не под някаква форма отвън него) ще прави фотоси. Гугъл Clips ще разпознава хора, ще засича по кое време дадена сцена е постоянна, дали се случва нещо забавно и ще прави фотоси автоматизирано. При това ще прави все по-качествени и все по-интересни фотоси автоматизирано.


Разбира се, Гугъл Clips ще има статус знак, който да демонстрира на всички, че това е камера.

Цената на Гугъл Clips ще е 249 $, само че за голямо страдание от Гугъл не оповестиха даже ориентировъчна премиерна дата, което значи, че евентуално ще забележим камерата на пазара по някое време през идната година.


Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР