На 31 октомври 2008 година митичният Сатоши Накамото анонсира новата

...
На 31 октомври 2008 година митичният Сатоши Накамото анонсира новата
Коментари Харесай

Биткойнът навърши девет години

На 31 октомври 2008 година митичният Сатоши Накамото анонсира новата електронна система с отворен код за парични разплащания Биткойн. Мнозина смятат тази дата за рождения ден на Биткойна. Но анонсът е едно, до момента в който тъкмо преди девет години, на 3 януари 2009 година в децентрализираната мрежа Биткойн се появи Блок номер едно, който по-късно бе преименуван на Нулевия блок. Именно този ден е по-логично да бъде празнуван като рождения ден на биткойна.

През миналите години криптовалутата биткойн , основана от Сатоши Накамото , личността на който и до през днешния ден не е разкрита, стана най-популярната и скъпа цифрова монета, цената на която и до през днешния ден слага нови върхове. Поскъпвайки десетки пъти, криптовалутата притегля от ден на ден внимание, провличайки към себе си нови и нови компании, аналитици, предприемачи и майнъри.

В началото на 2009 година премията за изчисляването на един блок бе 50 биткойна, а сложността на мрежата бе призната за 1. До огромните транзакции в биткойн-мрежата и големите цифровите ферми бе прекомерно надалеч, само че началото бе положено. Мнозина смятат и до момента не престават да смятат Биткойна за пирамида, финансов балон и чиста загуба на време, само че е реалност, че цената на криптовалутата продължава да пораства и през тези години биткойнът израстна до пълноценно платежно средство. Сега с биткойни в редица страни може да бъде закупено недвижимо имущество, автомобил, да се заплатят сметките и даже да се закупят пица и кола.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР