На 31 декември изтича анексът с фирмата строител за газовата

...
На 31 декември изтича анексът с фирмата строител за газовата
Коментари Харесай

ГЕРБ със скандална атака за газа. Обвинението

На 31 декември изтича анексът с компанията строител за газовата връзка с Гърция, като от 1 януари е трябвало по тази тръба да тече азерски газ. Това разяснява някогашният енергиен министър Теменужка Петков по време на брифинг в централата на ГЕРБ, на която участва и експремиерът и водач на партията Бойко Борисов.

По думите му този план се е осъществил с помощта на политическата воля на ГЕРБ. Петкова попита какво са създали два служебни кабинета за 8 месеца, че да се форсира. Вместо това били заети да чегъртат ГЕРБ, а провалили един от значимите планове за България.

Поясни, че договорът за азерски газ не планува друга входна точка, с изключение на тази на Комотини. В края на техния кабинет са подписали анекс, само че през Месембрия. Едва когато е подготвена газовата връзка с Гърция, ще можем да получим цялостния размер азерски газ. В момента получаваме към 30 % от контрактувания.

На собствен ред Борисов разясни, че трябвало да се отклони три посреднически компании, по-късно няколко пъти по времето на ГЕРБ са предоговаряли цените за природния газ.

Напомни, че са спрели плана " Южен поток " поради солидарността си към Украйна, а България била изхвърлена от газовото разпределени и сме били трансформирали в клиент. Успял да убеди Европейски Съюз за газовия хъб " Балкан " и то с най-мощните американски компресори.

България пък печели стотици милиони на година от тези дейности. " Никой не може да остави България на студено, както бях кмет на София`, сподели Борисов.

" Всеки измамник, който каже нещо друго, да носи отговорност. Няма да допуснем някой да прави политика на наш тил. Ние сме защитили държавния интерес на 100 % ", сподели той и разясни, че по негова информация имат още 50 км.

Призова новата власт и президентството да не се държат като че ли ГЕРБ са управлявали до през вчерашния ден. Поясни, че задачата била газовата връзка с Гърция и Балкански поток да се пуснат по едно и също време, само че пандемията забавило първото, а по-късно служебният кабинет не предписание нищо да го форсира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР