На 31 август ще изтече крайният срок, до който всеки

...
На 31 август ще изтече крайният срок, до който всеки
Коментари Харесай

Изтича срокът за обжалване на сметките за парно

На 31 август ще изтече крайният период, до който всеки неудовлетворен от сметката си за топло може да апелира данните за равнене. Също до тази дата хората, които не са обезпечили достъп, би трябвало да го създадат, с цел да може да се направи правилна изравнителна сметка за цялата постройка, изясни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия информационният шеф на " Топлофикация София " Елизабет Павлова.

Напълно е допустимо е да има клиенти, които към момента не са получили изравнителната си сметка, сподели още тя.

По думите й, броят на жалбите спрямо предходната година не бележи нарастване. " Клиентите имаха опция съвсем 45 дни за възражения, тъй като повече 90% от сметките бяха показани към дата 15 юли. Всяка една тъжба или сигнал ще получат отговор ", увери Павлова.

" Топлофикация София " към този момент е възстановила на своите клиенти 24 млн. лв.. Остава да възвърне 12,8 млн. лв.. Клиентите могат да бъдат спокойни " Топлофикация София " има задоволително средства, с цел да върне парите. Всички клиенти, които имат предпочитание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път.

Това са сумите, които са получени от понижението на цената на топлинната сила в следствие от понижението на цената на природния газ, посочи тя.

Изчислението е направено по следния метод: фактурираните количества топлинна сила за интервала 1-ви юли 2019 - 31 март 2020 година са фактурирани един път по остарялата цена. След това същото количество се пресмята по новата цена, избрана от КЕВР и разликата е сумата, която Топлофикация би трябвало да върне на клиентите си, изясни Павлова.

Сумите не могат да бъдат платени на ръка, посочи още Павлова. С тях не могат да се погасят остарели просрочени отговорности. Тези суми могат да бъдат употребявани за прихващане в бъдещи сметки. Според нея оттова може би хората са се объркали и не са разбрали същността на изравнителните си сметки.

Общата сума за възобновяване е 36 милиона лв. с включен Данък добавена стойност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР