На 30 март 2023 г. в хотел Хаят Риджънси София“

...
На 30 март 2023 г. в хотел Хаят Риджънси София“
Коментари Харесай

Инвеститор на годината 2023

На 30 март 2023 година в хотел „ Хаят Риджънси София “ за 17-ти следващ път се организира проведената от Българска организация за вложения (БАИ) гала по връчването на годишните награди „ Инвеститор на годината ” 2022!

Наградите на БАИ се връчват, с цел да откроят и поощрят капиталовите планове с най-значим принос в другите сфери на българската стопанска система, осъществени през 2022 година
-->
Основни медийни сътрудници на събитието са Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция.

Наградите тази година са разнообразни от обичайните Златни бикове, само че за сметка на това, наградените стават част от един дребен, само че значим жест на взаимност, с който се показва желанието да бъде маркирано, че преди премиите стои човечността.



Потвърждение за това са думите на Айнщайн:

„ Стойността на човек се крие в това, което той дава, а не в това, което е кадърен да получи ”.

Приветствие към гостите, формалните лица и номинираните компании насочи изпълнителният шеф на БАИ, Богдан Богданов.

Той направи обзор на активността на организацията през 2022 година, като акцент беше подложен на сполучливия самодеен маркетинг, сбъднат от екипа на БАИ за одобряване на България като привлекателна капиталова дестинация. Екипът е провел и взел участие в интернационалните конгреси в Европа, Съединени американски щати и Азия за показване на преимуществата на България пред задграничния бизнес.

Специален посетител на церемонията беше президентът на страната, Румен Радев, който връчи огромната премия „ Инвеститор на годината “ на „ Алкомет “ АД.

Победителят е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови артикули, с над 40 годишна история. През последните 20 година „ Алкомет “ влага над 155 млн. евро в модернизиране на оборудването и устойчиви индустриални процеси, с фокус върху намаляването на въглеродните излъчвания и възстановяване равнищата на преработване. Новото съоръжение разрешава на компанията да създава алуминиеви съставни елементи, които се влагат в електрическите коли.



Другите номинирани компании в тази категория са „ Евелокс “ ООД и „ Теклас “ ЕАД. И двете са водещи индустриални компании, като „ Евелокс “ регистрира за последния си план инвестиция в размер на 28 млн. лева и 330 нови работни места, а „ Теклас “ ЕАД има 50 година опит в автомобилния бизнес и е световен снабдител с 11 индустриални местоположения в 6 разнообразни страни.

Награди завоюваха:
„ Интуитив Сърджикъл “ ЕООД за „ Инвестиция в новаторски бизнес “.Наградата връчи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.„ Витте Аутомотив България “ ЕООД за „ Инвестиция в уголемение на бизнес “.Наградата беше връчена от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.„ Роберт Бош “ ЕООД/Инженеринг център София за „ Инвестиция в човешки капитал “.Инвестицията беше връчена от вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.„ Интернешънъл Арморд Груп “ за „ Инвестиция на зелено “.Нагарадата беше връчена от изпълнителния шеф на БАИ.„ Ампеко “ за „ Успешен стартъп “.Наградата беше връчена от министъра електронното ръководство, господин Георги Тодоров.Община Бургас - за община с най - доста вложения.Наградата се връчи от министъра на туризма Илин Димитров.
За първи път бяха връчени две нови награди: в категория „ Будител “, която отиде при проф. Мартин Вечев, проектант на ИНСАЙТ – Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии, връчена от зам. министъра на образованието и науката проф. Чавдарова и в категория „ За национална идея “- за платформа  „ Bulgaria wants you “, връчена от зам. министъра на външните работи госпожа Велислава Петрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР