На 30 декември Комисията по приходите и разходите на Камарата

...
На 30 декември Комисията по приходите и разходите на Камарата
Коментари Харесай

Данъчните декларации на Тръмп ще бъдат публикувани на 30 декември

На 30 декември Комисията по приходите и разноските на Камарата на представителите на Съединени американски щати ще разгласява данъчните заявления на някогашния президент на страната Доналд Тръмп за интервала 2015-2021 година, предва Reuters , като напомня, че те бяха предадени на законодателите от Министерството на финансите.

Комисията, в която болшинство имат демократите, гласоподава за публикуването на документите на 20 декември. Въпреки това декларациите не бяха показани обществено незабавно заради съществуването на поверителна информация в тях, която ще бъде скрита в окончателния вид на документите.

По-рано юристите на някогашния водач на Белия дом се обърнаха към Върховния съд на Съединени американски щати с искане да забрани предаването на заявления на законодателите в упоменатата комисия. Представителите на Тръмп настояха, че настояването на конгресмени от Демократическата партия да получат заявления е нелегално и е подбудено само от желанието за добиване на " политическа полза ".

През ноември Върховният съд отхвърли да почете това искане и разреши на Министерството на финансите да показа съответните документи на комисията. Тръмп под разнообразни предлози отхвърли да разгласява данъчните си заявления, макар че политическите му съперници упорстваха да го направи още по време на президентската конкуренция през 2016 година Той съобщи, че фирмите, които има, подлежат на регулаторни одити.

Вестник The New York Times заяви през септември 2020 година, че негови публицисти са чели повече от 20 години данъчни заявления на Тръмп. Изданието твърди, че за 2016 и 2017 година той е платил общ налог върху приходите в размер на едвам 1,5 хиляди $.  Бившият президент на Съединени американски щати дефинира изказванията на редакцията като подправени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР