На 29 септември отбелязваме Световния ден на сърцето. По този

...
На 29 септември отбелязваме Световния ден на сърцето. По този
Коментари Харесай

В Световния ден на сърцето: Осветяват в червено значими национални обекти у нас

На 29 септември означаваме Световния ден на сърцето. По този мотив Дружество на кардиолозите в България започва Национална осведомителна акция „ Използвай сърцето си “.

За първи път България се причислява към апела на Световна сърдечна федерация за осветление на значими национални обекти в алено. В 20 ч. на 29 септември ще бъдат осветени:

- НДК в София;

- Паметник-мавзолей „ Св. Георги Победоносец “ в Плевен;

- Фонтанът пред община Пловдив;

- Крепостта „ Царевец “ във Велико Търново;

- Щабът на флота във Варна.

Под сянката на продължаващата пандемия от ковид остават следствията от сърдечносъдовите болести - причина номер едно за предотвратима гибел в света. Сърдечносъдовите болести, както и инсултът, са водеща причина за отнемането на 18,6 милиона човешки живота всяка година.

За 520 милиона пациенти със сърдечносъдови болести пандемията, породена от COVID-19 и неговите разновидности, се оказа повече от значима, а за доста от тях - съдбовна.

„ Използвай сърцето си “ е акция, която обгръща целия свят, свързвайки доброволци, организации, фамилии, общности и ръководещи, които се включват в начинания, свързани с апел за възстановяване здравето на всички членове на обществото.

Фокус на Световния ден на сърцето тази година са грижата за своето сърце, контролът на сърдечносъдовите болести, чрез технологиите, поддържането на деен контакт с доктор, предварителна защита на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на правилата за здравословен метод на живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР