На 29 декември Хърватия беше разтърсена от тежко земетресение. Дни

...
На 29 декември Хърватия беше разтърсена от тежко земетресение. Дни
Коментари Харесай

Майка търси футболни ултраси: Вие сте ангели! Спасихте сина ми!

На 29 декември Хърватия беше разтърсена от тежко земетресение. Дни преди новата 2021 година животите на хиляди хора в страната се прекатурна. Част от тях изгубиха близки, други вечно ще си спомнят за трусовете.

Именно в тези моменти е време за храброст. Като тази на почитателите на футболния " Динамо " Загреб от групата " Бед Блу Бойс " (БББ). Само час след труса те съумяха да се провеждат и да тръгнат към засегнатите градове, нарамили артикули от първа нужда и лопати.

Колко значима е тази помощ? Отговорът дава известие, изпратено до представители на БББ. А в него една жена моли единствено за едно - да се запознае с индивида, избавил живота на сина ѝ. Алма Шимич от град Петриня споделя, че точно почитателите първи са се притекли на помощ, откакто чули виковете на затрупаното дете, което се опитвало да поправи покрива на къщата им, потърпевша от естественото злополучие.



" Първо, голямо БЛАГОДАРЯ на всички вас, положителни момчета! Аз съм майка на едно дете, което през вчерашния ден спасихте в Петриня. Не знам тъкмо кой от вас го е направил, тъй като в това време бях в задръстването пред Петриня. Синът ми падна, до момента в който поправяше покрива на нашата къща на ул. Артур Туркулин 37Б - на същата, на която вие чистехте с лопати. След като е извикал за помощ, вие сте се отзовали и сте извикали Бърза помощ. Един от вас ми се обади от мобилния телефон на сина ми, само че не знам кой. Искам да знам на кой от вас една майка дължи целия си живот! Спасихте сина ми, почистихте улицата, почистихте към къщата ми. Вие сте ангели! Отговорете ми, с цел да знам кой е избавил сина ми!

Благодаря ви безкрано!
Майка от Петриня "

Случката е от 30 декември, пишат от БББ и молят всеки, който е участвал на случая, да се свърже с тях.

Снимка: Reuters

Молбата на Алма Шимич идва часове, откакто началникът на Гражданска отбрана Дамир Трут съобщи, че футболните почитатели погрешно са се отзовали първи на мястото на труса и с дейностите си по-скоро са попречили.

Футболните почитатели в Хърватия не престават да оказват помощ с набиране на най-необходими неща за потърпевшите хора. Още в първите часове след труса те съумяха да провеждат няколко камиона, които да доставят храна, вода, облекла, палатки и спални чували в Петриня, Сисак и околните села.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР