На 29.07.2020 г. Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по

...
На 29.07.2020 г. Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по
Коментари Харесай

Прокуратурата реши за спалнята на Борисов

На 29.07.2020 година Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по изявления в средствата за всеобщо осведомление и образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 339а, алинея 1 от Наказателен кодекс - потребление без съответно позволение по закон на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация.

Поради засиления публичен и медиен интерес и след позволение на наблюдаващите прокурори по реда на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, Софийска градска прокуратура дава следната информация:

По досъдебното произвеждане са назначени и направени механически експертизи на оповестени в медиите фотоси и видеозапис, за които се твърди, че са направени в жилището, употребено от министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

Предоставените за проучване файлове са с елементарно забележими спомагателни промени във времевите характерности и имената им. Част от тях са с изменени дати на снимане - 2013 година, 2021 година, 2024 година, до момента в който датите, извлечени посредством експертизата от файловете са 25 септември 2017 година, 4 януари 2019 година, 6 февруари 2019 година.

Една от фотосите е с понижени размери. Според експертното умозаключение при две от фотосите се следи, че предметите, намиращи се на нощното шкафче, са подредени по извънредно подобен метод, макар че самите фотоси, съгласно данните, извлечени от файловете, би трябвало да са били снимани в извънредно дълъг интервал от време - близо година и половина.

Въпреки извършеното обективно, всестранно и цялостно следствие, не може да се откри на кои дати са направени фотосите, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са същински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия благосъстоятелност са те.

Въз основа на тези условия наблюдаващите прокурори не намират, че по делото са налице доказателства за закононарушение, обвързвано с естеството на движимостите от фотосите и видеозаписа, произхода на тези движимости или режима на тяхното държане, което да постанова обособяване на материали по реда на Наказателно-процесуален кодекс, написа БЛИЦ..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР