На 27 септември се отбелязва Световният ден на туризма. Той

...
На 27 септември се отбелязва Световният ден на туризма. Той
Коментари Харесай

На 27 септември отбелязваме Световния ден на туризма

На 27 септември се отбелязва Световният ден на туризма. Той се празнува от 1980 година насам,. Датата отбелязва годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм през 1970 година През 2023 година Световната организация по туризъм акцентира нуждата от повече и по-добре ориентирани вложения за хората, за планетата и за просперитета, съобщи БНР.

Световният ден на туризма през 2023 година ще бъде апел за деяние за развиване и вложителите от частния бранш да се обединят към нова тактика за зелени вложения в бранша.

По данни на Световната организация по туризъм, през последните поредни години на напредък, туризмът е с огромен принос за икономическото възобновяване, основаване на работни места и благоприятни условия за общности в доста елементи на света. В международен мащаб секторът следва възходяща наклонност, която се чака да доближи 1,8 млрд задгранични туристи през 2030 година

Това, което господства като въодушевление в българското Министерство на туризма през тази година е готовност за осъществяване на заплануваното до края на 18 месечния интервал на програмата за ръководство, уточни заместител министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя съобщи, че следва да бъде направено резюме за протичането на летния сезон:

„ 27 септември е прекрасен празник – Световен ден на туризма, а туризмът е предназначен да основава положителни и положителни страсти. Трябва да се включим в общата прочувствена атмосфера, което, несъмнено, не трябва да ни пречи и да се вглеждаме в това, което би трябвало да подобрим в работата си или да изправим, в случай че се постанова “.

В този ден България е хазаин и на срещата на борда на шефовете на Европейската туристическа комисия. Според Георгиева това е знаково събитие.
Лидери от целия международен туристически бранш ще се срещнат на следващия ден в Рияд за тазгодишния Световен ден на туризма.
Събитието, ръководено от Световната организация по туризъм (UNWTO), ще подчертае силата на туризма и ще изследва опциите за съдействие. Очаква се да участват министри, водачи от промишлеността и специалисти.

UNWTO е профилирана организация на Организация на обединените нации за поощряване на туризма като средство за равноправно, приобщаващо и стабилно развиване. В съдействие със своите страни членки, интернационалните организации и частния бранш UNWTO предизвиква безвредното и безпроблемно пътешестване за всички.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР