На 27 декември в целия свят се отбелязва Международният ден

...
На 27 декември в целия свят се отбелязва Международният ден
Коментари Харесай

Нови COVID-мерки влизат в сила от днес в някои европейски държави

На 27 декември в целия свят се отбелязва Международният ден на подготвеност за епидемии. Общото заседание на Организация на обединените нации го разгласи за подобен през ноември 2020 година.

Коронавирусът продължава да основава безпорядък във въздухоплаването.И през днешния ден има анулирани полети - над 1 400. Причината са карантина на инфектирани екипажи. Най-засегнати страни са Китай и Съединени американски щати .

В Европа влизат в действие нови ограничавания.

Правителството в Португалия разпореди нощните клубове и питейни заведения да затворят порти, а хората да работят от къщи от 27 декември най-малко до 9 януари.Целта е да се управлява разпространяването на COVID-19 по време на празниците. Премиерът Антониу Коща разгласи също, че за настаняване в португалски хотели ще се изисква негативен тест за ковид. Властите ще лимитират събиранията навън на групи до 10 души в новогодишната нощ.

Австрия стяга ограниченията. Заведенията от през днешния ден ще затварят в 22, а не в 23 часа. Правилото ще бъде в действие до 31 - ви декември.

" Ще понижим работното време на заведенията.Всичко ще стартира на 27 - ма декември ", разгласи Катарина Райх, началник на спешния център за COVID-19

Властите предложиха за новогодишната нощ да се събират групи от не повече от 25 души. Те приканиха да се чества с вакисинирани хора и те да се изследват предходната вечер.

От 27-ми декемри Дания стяга ограниченията по границите си.Пристигащите в страната, които нямат позволение за пребиване в страната, са задължени да демонстрират тест за ковид без значение от имунизационния им статус. PCR пробата би трябвало да е изработен не по-късно от 72 часа преди влизането в Дания, а бързият антигенен тест не по-късно от 48 часа.

Пътуващите, които имат позволение за престояване, могат да избират дали да създадат тест преди пътуването си или в границите на 24 часа след идването в страната. В Дания към този момент затвориха, кина, театри, галерии, музеи и увеселителни паркове.

Във връзка с ограничение на разпространяването на ковид управляващите в Чехия също постановат от 27-ми декември наложителен PCR тест за всички идващи жители в страната. Той би трябвало да бъде изработен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото условие няма да се ползва при пасажери, които са си сложили бустерна доза ваксина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР