На 27 април 2024 г. Националният хореографски център Aterballetto ще

...
На 27 април 2024 г. Националният хореографски център Aterballetto ще
Коментари Харесай

Спектакълът „Италия танцува“ в София - 27 април 2024 г.

На 27 април 2024 година Националният хореографски център Aterballetto ще показа второто издание на спектакъла „ Италия танцува “ в София. Като част от самодейността Made in Italy, която има за цел да разпространява италианските върхови достижения в света, под купола на Ларгото на Сердика ще се организира театър, с вход свободен след предварителна резервация. Събитието се провежда от Посолството на Италия в България и Италианския културен институт в София, в съдействие със Столична община и Регионален исторически музей на София.

Aterballetto съществува от съвсем четири десетилетия и през 2022 година се трансформира в Национален хореографски център, най-важния център за танцово изкуство в Италия.

В основата на самодейността „ Италия танцува “е концепцията страната да бъде показана в алегорични за италианската просвета по света места като италианските културни институти, посолствата и дипломатическите представителства посредством sitespecific представления. Те са особено основани, с цел да бъдат изнесени в здания, зали и комплекси или в дребни урбанистични или исторически значими пространства.

Спектакълът се състои от четири „ микротанца “ – къси модерни танцови осъществявания, дело на италиански и задгранични световноизвестни хореографи.

И ВСЕ ПАК ТЯ съдебна експертиза ВЪРТИ - Обгърната в изтънчения и недоловим костюм на Бруно Фаталот, един танцьор се движи тържествено върху варелен фундамент, понесен от мъчителната и мистериозна нотка на „ Алегрето “ на Бетовен. Неговият танц очарова и съблазнява, той е величествен като молитвена ария.NEARLIFEEXPERIENCE - Това е проучване на другите благоприятни условия на тялото, които се отнасят до междинните чувства. Ние се доближаваме до тях, когато сме изключително покрай положения на ръба на съществуването, в които се въплъщаваме, когато припадаме, или изпад
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР