На 26 септември в Лондон започна делото срещу петимата българи

...
На 26 септември в Лондон започна делото срещу петимата българи
Коментари Харесай

Разкриха подробности за шпионите на Острова: Кой е бил връзката им с руските служби

На 26 септември в Лондон стартира делото против петимата българи в Англия, упрекнати за шпионаж в интерес на Русия. Макар то да продължи рекордно малко и без подсъдимите да участват физически в правосъдната зала, въпреки всичко станаха известни някои любопитни детайлности за техните професионални занимания, а също и кой се допуска, че бил тяхна връзка с съветските секрети служби.

Делото се чака да бъде дълго и мъчно за отразяване от медиите. Вчера адвокатката на Орлин Русев, който е апетитен за главният мотор на тази група, изиска делото да бъде засекретено. Съдията незабавно се обърна към публицистите и ги попита какво мислят те. Журналист от „ Гардиън ” излезе и сподели, че публичният интерес ще пострада и публицистите във Англия са добре подготвени по какъв начин да излагат обстоятелствата, тъй че да не повлияят върху същността на процеса. Очаква се процесът да продължи до 2024 година, само че при избрани условия за медиите.

Сюжетът с отвличането, който се прокрадна в едно изречение на прокурорката, беше доста коментиран. Журналистите се събраха и разискаха по какъв начин да бъде обявен, защото в процеса беше упоменат витиевато – че са имали поръчка да следят обекти, които вероятно могат да бъдат свързани с похищение.

Прокрадна се и името на Ян Марсалек - един от хората, упрекнати за най-голямата финансова машинация в Германия. Твърди се, че той е бил връзката с съветските служби. Самият той не е обвинен по това дело и няма да бъде.  

Според обвиняването главно 45-годишният Орлин Русев е ръководел цялата интервенция.

Вчера станаха ясни и повече детайлности за двамата минимум известни по случая. Единият е 31-годишният Стоян Иванов, който в предишното е бил играч по смесени бойни изкуства. Второто име е на Ваня Габерова, която е управлявала салон за хубост в Западен Лондон.

Петимата се включиха в съвещанието от разнообразни затвори. Двете дами са в един затвор, само че останалите са на разнообразни места в Англия. Русев е в затвор с необикновен режим, предава Нова тв.

За Бисер Джамбазов и Катрин Иванова се знае, че са живеели на фамилни начала. Те са и хората, които са взели участие в изборния развой, били са членове на секционни комисии. Били са добре познати в българската общественост, тъй като са правили и евтини курсови за българи за проучване на британски.

Те ще бъдат упрекнати и ще има паралелни каузи за това, че са имали подправени документи за идентичност, а също и техника за подправяне на документи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР