На 26 октомври (сряда) 2022 г. ще се проведе Присъствието

...
На 26 октомври (сряда) 2022 г. ще се проведе Присъствието
Коментари Харесай

Италианските мивки от Ботевград

На 26 октомври (сряда) 2022 година ще се организира Присъствието на събитието е гратис, само че е нужна предварителна регистрация, която може да извършите на Местното сдружение на групата Nicos International работи повече от 20 години в града, а заетите са 200 души. " Булсан " създава мивки и плотове от лят мрамор, които продава главно в Италия и други европейски страни. През последните години компанията усилва продуктивността си, което й оказва помощ да преодолее спада около коронавирус.
Ако в банята си имате италиански мебели, много евентуално е мивката ви да е създадена в Ботевград. Повече от 20 години там работи един от заводите на групата Nicos International, която си партнира с едни от най-известните марки за обзавеждане. Дъщерното сдружение " Булсан " прави мивки и плотове от лят мрамор (виж карето), които продава главно на компанията майка в Италия и в други европейски страни. В предприятието сега работят към 200 души и въпреки че броят им е бил и много по-голям, в този момент компанията може да се похвали с по-висока продуктивност. Това пък й е помогнало да преодолее спада на пазара около коронавирус, както и да се приготви за компликациите с растящите цени на суровините и енергоносителите последните месеци. А проектите са производството последователно да се автоматизира, което ще помогне да се реши и казусът с дефицита на фрагменти.
Какво е лят мраморОсновните съставки на летия мрамор са калциев карбонат, алуминиев трихидрат и полиестерна смола. От тях се прави примес, която се излива в матрица и когато е подготвен, продуктът се покрива с механически гланц (гелкот). Летият мрамор е опция на керамиката, като преимуществото му е, че е по-устойчив при по-малка дебелина и че от него могат да се получат огромни размери произведения. Компанията предлага и произведения с покритие, което убива бактериите и вирусите, за което е сертифицирана. Реклама За бизнес клиенти
Компанията е записана през 1998 година в Ботевград и стартира произвеждане идната година в малко помещение чартърен в индустриална зона " Микроелектроника ". Бизнесът последователно се уголемява и през 2006 година сдружението купува лична постройка наоколо, като сега разполага с 18 хиляди кв.м индустриална повърхност. В началото предприятието създава душ плата (душ корита) от лят мрамор, само че след това тази линия е преместена в един от двата завода на Nicos International в Италия. В момента " Булсан " прави мивки за баня и плотове за мивки, които са подобаващи за вграждане.

" Булсан " създава както общоприети артикули, по този начин и потребителски произведения, в това число за сегмента " частен етикет " за разнообразни сътрудници. Изработката на продуктите по поръчка лишава от 10 до 12 седмици, като клиентът дава схема, въз основата на която компанията изготвя механически чертеж, прави първообраз, създава матрица и откакто обособените стадии бъдат утвърдени от клиента, стартира серийно произвеждане.

Компанията работи напълно в B2B сегмента, като главните клиенти са производители на мебели, а продуктите са в междинния до високия ценови сегмент. Около една трета от продажбите са към компанията майка в Италия, а другите по-големи пазари са Испания и Обединеното кралство. " На българския пазар съвсем не разчитаме ", сподели мениджърът " Продажби " Нели Микова.
Продуктите на " Булсан " са в междинния до високия ценови сегмент Фотограф: Надежда Чипева По-ефективно
Основната причина италианската компания да избере България за инвестицията си са ниските разноски. " Сега към този момент те са по-високи, само че преди години сигурно са били преимущество ", споделя Роберто Дардуин, който е шеф на " Булсан " от 2018 година По думите му обаче, в случай че се вземат поради разноските и стандартът на живот, заплатите в българския цех са по-високи от тези в Италия.
Реклама
В момента в компанията работят към 200 души, само че преди няколко години са били съвсем два пъти повече. Макар че и оборотите тогава са били по-големи, като цяло успеваемостта е била по-ниска. Това е била и една от главните промени, подхванати от новото управление, откакто Дардуин е назначен за шеф. " Намалихме доста личния състав и увеличихме продуктивността си. Преминахме от работа на три смени от понеделник до събота на работа на две смени от понеделник до петък със същите резултати, което ни разреши да увеличим и заплатите ", изясни той.
Хора обаче няма
Както и другите огромни компании в Ботевград, където на практика безработица няма, за служащи " Булсан " разчита на хора от други градове като Ловеч и Враца и на селата към тях. " Организираме превоза, като взимаме служащите си от 50-70 км. Иначе тук няма хора ", сподели Дардуин. По думите му е мъчно да се намират нови оператори, а и изобщо младежи за други позиции, които желаят да работят, да учат и да се развиват. Текучество също има, въпреки и по-малко в този момент. " Тъй като хората би трябвало да пътуват, работата им лишава повече часове, което постоянно е причина да се откажат. Много хора пък вземат решение да работят по няколко месеца в чужбина и по-късно да се върнат. Ако са били положителни оператори, ги взимаме, само че не може да го вършим с всички ", изясни той.

От компанията регистрират, че дефицитът на фрагменти ненапълно може да бъде обезщетен с автоматизация на производството, само че това не всеки път е допустимо. " Проблемът е, че вършим модели по поръчка на клиента, които не са общоприети. Когато имаш огромно произвеждане на едни и същи бройки, е елементарно да автоматизираш, само че когато всяка численост е друга от другата, ръчният труд става съвсем неминуем ", изясни финансовият управител Иво Иванчев.
Ефектът на коронавирус
Компанията употребява първични материали от района, което й подсигурява по-ниски разноски и самостоятелност от дълги и несигурни вериги на доставки. Калциевият карбонат се внася главно от Гърция, а смолата се купува от Румъния и Сърбия. Покритието пък идва от Италия. " За нас най-важното е качеството, тъй като без него няма клиенти ", споделя Дардуин.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР