На 25 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото денонощие

...
На 25 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото денонощие
Коментари Харесай

Заведение избухна в пламъци край Пловдив, баща и син са обгазени

На 25 сигнала за катастрофи са реагирали през миналото денонощие пловдивските огнеборци. Ликвидирани са 10 пожара, от които с директни материални вреди са 3. В останалите 7 случая екипи на пожарните служби са гасили пламнали сухи треви, шубраци, листна маса и боклуци.

Извършени са 8 аварийно-спасителни и помощни интервенции, от които оказване на помощ при избавяне, злополука с транспортно средство и техническо подпомагане от чиновници на бранш СОД.

На двама души- татко и наследник, е оказана здравна помощ в болнично заведение, откакто са се нагълтали с пушек при пожар.

Вчера следобяд огнеборци от Трета работа са били вдигнати по паника от сигнал за горящо заведение за бързо хранене в центъра на село Радиново. Огънят тръгнал от кухнята, а най- евентуалната причина е късо съединяване. Щетите- унищожени мебели и към 100 кв. м опушени стени. Само бързата интервенция на огнеборците е избавила постройката и намиращ се наоколо до нея заслон.

65-годишен мъж и неговия 41- годишен наследник се пробвали да гасят огъня до идването на огнеборците, само че се надишали с токсичните пари и пушек, което е наложило оказването на здравна помощ.

Огнеборци от Първомай са гасили бали с фураж в землището на село Искра. С бързата си реакция пожарникарите са съумели да спасят 55 декара със аграрни посеви и над 40 бали. Сигнал за пламнал покрив на помощна сграда в с. Калояново подвигна по паника и огнеборците от Хисаря. Малко след 21 часа нощес притежател на парцел, потърсил профилирана помощ, откакто пламнала ектрическа скара. Огънят бързо обхванал дървена структура, само че защото наоколо се намирала сграда със складирани кожи на рула, лепила и дърва се наложило предислоциране на пожарни коли от Пловдив. Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря ще прецизира аргументите за произшествието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР