На 25 септември Европейската космическа агенция ESA осъществи юбилейното стотно

...
На 25 септември Европейската космическа агенция ESA осъществи юбилейното стотно
Коментари Харесай

ESA и Arianespace осъществиха стотното изстрелване на ракетата носител Ariane 5

На 25 септември Европейската галактическа организация ESA реализира юбилейното стотно изстрелване на ракетата притежател Ariane 5 в границите на задачата VA243. Ракетата бе изстреляна от космодрума Куру във Френска Гвиана. Това бе и тристотното изстрелване за френската компания Arianespace, обслужваща галактическите полети на ESA. Изстрелването бе показано в действително време в канала на Arianespace в YouTube.



Ракетата бе изстреляна в 19:38 локално време или 01:29 наше време. Отделянето на първата степен бе обикновено, втората степен продължи полета и изведе в геопреходна орбита спътниците Azerspace 2/Intelsat 38 и Horizons 3e.



Сателитът Azerspace 2/Intelsat 38 се базира на платформата SS/L 1300 и е предопределен за лъчение на цифрова телевизия и радио, за продан на данни и така нататък Този спътник ще обслужва два мобилни оператора – Intelsat и Азеркосмос.

Вторият спътник Horizons 3e е създаден от Boeing и се базира на платформата Boeing-702MP. Той е създаден по поръчка на Intelsat и японският мобилен оператор Sky Perfect JSAT Corp. Това е шестият спътник от серията Intelsat EpicNG и е предопределен за необятен набор телекомуникационни услуги. Horizons 3e е планиран да работи най-малко 15 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР