На 25 ноември отбелязваме Международния ден за премахване на насилието

...
На 25 ноември отбелязваме Международния ден за премахване на насилието
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден за премахване на насилието над жени

На 25 ноември означаваме Международния ден за унищожаване на насилието над дами и девойки. Тазгодишната акция под наслов “ОБЕДИНЯВАЙТЕ съдебна експертиза! Активизъм за преустановяване на насилието против дами и девойки ” цели да активизира обществеността против насилието над дамите и девойките.

Според ООН-Жени, от началото на пандемията 45% от дамите са споделили, че познават жертва на принуждение, учредено на пол. Седем от 10 от интервюираните дами считат, че словесният и физическият тормоз от съкровен сътрудник са станали по-често събитие. Шест от 10 дами са на мнение, че половият тормоз на публични места е зачестил.

Цели 85% от дамите в международен мащаб са станали жертви или очевидци на тормоз в цифровото пространство.

Тези данни будят надълбоко безпокойствие и акцентират нуждата от единно и уверено опълчване против насилието над дамите и девойките.

Република България, в духа на традициите на приемливост на българското общество и в осъществяване на своите интернационалните задължения, остава напълно отдадена на битката против всички форми на принуждение над дамите и девойките. Уважението и гарантирането на правата на дамите и девойките, както и тяхното овластяване, ще продължат да бъдат приоритет на българската външна политика в региона на правата на индивида, декларират от Министерство на външните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР