На 25 март 2022 година, телевизионният канал Ал Хадас, влизащ

...
На 25 март 2022 година, телевизионният канал Ал Хадас, влизащ
Коментари Харесай

Руската групировка Вагнер“ набира хора от Хизбула“ да воюват в Украйна

На 25 март 2022 година, телевизионният канал " Ал Хадас ", влизащ в състава на концерна " Ал Арабия " (най-голямата телевизионна компания в света, излъчваща на арабски език), заяви че съветската частна военна компания ЧВК " Вагнер " наподобява води договаряния с шиитската въоръжена формация " Хизбула " за изпращане на бойци в Украйна. Според данните с които разполага " Ал Хадас ", ЧВК " Вагнер " била представлявана на тези договаряния от някой си Александър Кузнецов. От страна на " Хизбула ", договарянията водил високопоставеният член на звеното за сигурност - Наджи Хасан Ал Шартуни (с псевдоним - Хадж Абу Али), оповестява.

Срещата наподобява се е състояла преди няколко дни, като страните се договорили за изпращането на 800 бойци на " Хизбула " в Украйна за водене на бойни дейности. Заплащането за взимане на един войник чартърен ще бъде 1500 $ месечно.

Също по този начин, " Ал Хадас " оповестява, че като бонус към това решение, " Хизбула ", а с нейното ходатайство и Иран ще могат да получат някои преференции по огромни покупко-продажби.

Скоро след срещата на " Кузнецов " с Хадж Абу Али, " Хизбула " е разкрила вербовъчно - мобилизационно бюро в провинция Хомс в Сирия . Този офис се намира под непосредственото управление на представителя на военното разузнаване на " Хизбула " Асаад Хамие (с псевдоним - Хадж Хади). В сирийските градове Алепо, Ябруд и Сайида-Зейнаб към този момент са отворени три спомагателни гишета за готовност на бойци на " Хизбула ", дислоцирани в Сирия. Четвъртият офис е бил открит в прилежащия на Сирия Ливан, в южно предградие на Бейрут, намиращо се под контрола на " Хизбула ".

Първият стадий за изпращане на бойци в Украйна се възнамерява по данни на локалните средства за всеобща информация за вторник - 29 март 2022 година. Очаква се 200 бойци да бъдат трансферирани от Дамаск във военно-въздушна база в Гомелска област в Беларус.

Бойците за присъединяване в бойните дейности в Украйна се набират измежду калените в боеве батальони " Ал Абас " и " Ал Радван ".

От телевизионния канал " Ал Хадас " са предали на " Новая газета " и специфичните формуляри, които е попълнил всеки войник - претендент за Украйна. Във формулярите са посочени име, дата на раждане, военната подготовка и бойният опит на боеца, който се е записал да води война в Украйна. На един от формулярите се вижда прикачена партийната членска карта на член на " Хизбула ".
 Украйна оповестява, че е спряла съветските войски край Киев
Украйна оповестява, че е спряла съветските войски край Киев

Кремъл попълня запасите си в Беларус

От " Новая газета " разясняват, че подразделенията на " Хизбула ", които отпътуват за Украйна, могат да се окажат сериозен фактор , който да повлияе на хода на " специфичната интервенция ". " Хизбула " е сплотена, умела, модерна войска за на практика дейности. Съми по себе си, бойните дейности са методът на живот на членовете на " Хизбула ". От бойния му опит зависи благополучието на члена на " Хизбула ", виталното ниво на фамилията му и общественото му състояние.

В момента, армията на " Хизбула " наброява към 100 хиляди непрестанно воюващи бойци. В доста страни по света, " Хизбула " е приета за терористична организация.

От самото си основаване през 1982 година, " Хизбула " се самоопределя като въоръжена политическа мощ , подготвена да реализира своето благодарение на оръжието. От 17 годишна възраст, децата на всички членове на " Хизбула ", девойки и момчета, се изпращат на военни сборове за прекосяване през начална военна подготовка. След това, тези които са се отличили, минават през по-продължителни курсове по взривни субстанции, партизанска война и за образование за оцеляване. Всеки войник, който е минал цялостния курс на образование се изпраща на предната линия - в Южен Ливен, Ирак, Йемен. През последните 11 години, по предписание, полигонът за образование на армията на " Хизбула " беше воюваща Сирия. Именно там, бойците са прецизирали своите привички за водене на бойни дейности в градски условия, а също по този начин и изкуството на диверсионната война, припомня изданието.

Новината за изпращане на бойци в Украйна, обявена от " Ал Хадас ", влиза в мощно несъгласие с това, което генералният секретар на " Хизбула " - Хасан Насралла съобщи в телевизионно послание през предходната седмица. Тогава той настояваше, че " Хизбула " изрично отхвърля всякаква опция за лично присъединяване в събитията в Украйна.

Впрочем, " Хизбула " и преди е отричала опцията членовете й да вземат участие в бойни дейности в задгранични страни - в Сирия, Босна, Палестина, Йемен и Ирак. И всякога си е признавала след това за изпращането на бойците си.

Но този път, събитията са други и залозите са по-високи. Ето по какъв начин разчитат тази вест в Близкия Изток: " Хизбула " благодарение на своите ирански спонсори изпраща войски против президента с еврейски корени , който освен това Израел намерено поддържа (...) ".
 Ердоган приканва Путин за прекъсване на огъня в Украйна
Ердоган приканва Путин за прекъсване на огъня в Украйна

Двамата са разговаряли по телефона в неделя

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР