На 25 февруари ще се проведе събитието „Подобряване на качеството

...
На 25 февруари ще се проведе събитието „Подобряване на качеството
Коментари Харесай

Хакатон търси решения за подобряване качеството на въздуха в българските градове

На 25 февруари ще се организира събитието „ Подобряване на качеството на въздуха в България”. Събитието ще се организира в две елементи, като първата включва показване на последното проучване, осъществено по поръчка на Clean Air Fund. Втората част ще бъде под формата на хакатон, сплотяващ съидейници, които желаят да подобрят качеството на въздуха в своите градове.
Проучването „ Въздействие на замърсяването на въздуха върху кариерните решения на висококвалифицираните служащи в София”, е извършено през 2021 година от Deloitte. Данните от проучването демонстрират, че нечистият въздух е една от аргументите за понижена работливост на работното място. Анализът визира връзката сред замърсяването на въздуха и кариерните решения на висококвалифицираните чиновници в София. Въпреки че изследването се концентрира върху тази група, казусът визира жителите на всеки град със нечист въздух. Крайният период за записване на самостоятелен участник или тим от пет души е до 22.02.2022 година. Хакатонът ще се организира онлайн, а участниците ще бъдат разграничени в тимове от 5 души и наставлявани от експерти с предходен опит в региона. Времето, с което ще разполагат тимовете, с цел да приготвят своите хрумвания и да ги показват пред особено жури, състоящо се от представители на Clean Air Fund, „ Зелена София “, MOVE.BG, VMWare и „ За Земята “, ще бъде 4 часа.
Отборите, които заемат първите три места, ще получат специфични награди - електрически тротинетки, ваучери за аудиокниги, ваучери за наемане на електрически скутери и др. То се провежда от Clean Air Fund в партньорство със „ Зелена София “, Столична община, MOVE.BG, VMware и „ За Земята “. Clean Air Fund e организация, която работи в международен мащаб по планове, които целят да оказват помощ в даването на чист въздух за всички. Clean Air Fund поддържа начинания за основаването на политики, акции и проучвания за чист въздух. Повече за хакатона можете да намерите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР