На 24 май се проведе за пръв път фестивала ,

...
На 24 май се проведе за пръв път фестивала ,
Коментари Харесай

iCreate - детския фестивал за наука, изкуство и високи технологии събра 3000 души

 1

На 24 май се организира за пръв път фестивала, в партньорство с Българската академия на науките и посолството на Съединени американски щати. Домакини бяха фонд Eleven, VIVACOM Art Hall и Kidamom.

Събитието мина под неправдоподобен интерес от страна както на децата, по този начин и на техните родители. По концепция и покана на Ксениум медия и Арт академия за деца Монев и Фондация " Съвременно изкуство ", планът се реализира с финансовата поддръжка на Посолството на Съединени американски щати и Първа детска консултативна клиника.

Събитието беше публично намерено от акад. Дамян Дамянов и госпожа Янка Такева ръководител на синдиката на българските учители. Те споделиха своята религия в това какъв брой е значимо да бъде насочван гения на децата от най-ранната им възраст и желанието си да оказват помощ на идващите издания.

Децата управляваха дронове, заснемайки събитието от птичи взор, а в залата на специфичен екран можеха да видят фрагменти от полета. Проф. Гаро Мардиросян изнесе презентация на тематика " Космос " в претъпкана зала с деца и родители, а дълго по-късно дава отговор на въпросите на дребните участници и раздава подписи. Как се прави плодова батерия беше демонстрирано в ателието на. Доц. Антония Стоянова, което мощно впечатли всички гости, опитващи сами да опитват Беше демонстрирано по какъв начин компютърът замества цялостен оркестър от младите композитори на Sound Ninja, а учениците от 4и 5 клас на Aнгло-американското учебно заведение показаха " Училище в облаците " и " Изкуство за мир ". Те споделиха, че фактически изкуството може да избави мира, рисувайки върху големи стени своя облак, който се трансформира в края на изумителен приключен пейзаж като че ли рисуван от един художник. Тези и доста други забавни тематики вълнуваха любознателни дребни и огромни и още по-големи деца.
iCreate e ориентиран към детската публика и е по този начин умислен като начало на платформа за припознаване на гении и ориентиране ползите на децата от най-ранната им възраст. Модератори на фестивала бяха водещи учени от Българска академия на науките, преподаватели от водещи учебни заведения като Англо-американското учебно заведение в София, актьори и бизнесмени от фондове за започващи хрумвания в бизнеса. Важен акцент в програмата е опцията за среща и обмяна на положителни хрумвания сред учебните заведения. Платформата е отворена и налична за всички обществени групи, а в партньорство с образователните заведения ще бъде подтикван развой на продан и връзка сред българските и чуждоезичните учебни заведения, които ще споделят сполучливите си модели на преподаване.
Организаторите приготвят идващото издание за есента.

" Децата се нуждаят от модели, с които да се разпознават и които да следват като част от процеса на построяването на една персона. За тази цел би трябвало да бъде отключен техният интерес посредством другарство с действителния свят. " - твърди Богомил Илиев, съосновател на Ксениум медия и съорганизатор на форума. " Ще опитаме да създадем налична за всички обществени групи платформа, чрез която те да бъдат приобщени и насочвани за своите умения, ползи и гении ", добавя Десислава Монева

 02    03

 04    05

 06    07

 08    09

 010    011

Снимки: XENIUM media company

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР