На 23 март 2023 г. фрегата Верни и базов миночистач

...
На 23 март 2023 г. фрегата Верни и базов миночистач
Коментари Харесай

Верни и Прибой отплаваха за учение в Румъния

На 23 март 2023 година фрегата " Верни " и базов миночистач " Прибой " от състава на българските Военноморски сили отплаваха за присъединяване в националното военноморското обучение с интернационално присъединяване на Военноморските сили на Румъния ",SEA SHIELD 2023 ", оповестяват на фейсбук страницата си от Военноморски сили.

Плаването ще протече на няколко стадия. След овакантяване на Военноморска база Бургас и преход до пристанище Констанца, екипажите на корабите ще вземат участие в работни срещи, свързани с организацията и провеждането на учението. Същинската част на учението ще стартира с овакантяване на корабите на пристанището и осъществяване на плануваните епизоди в акваторията на Черно море. 

След края на учението на българските военни кораби следва преход назад до родината и заставане в пункта за непрекъснато базиране.

Целта на плаването е повишение на равнището на оперативната съгласуемост с Военноморски сили на съюзническите страни, рационализиране на подготовката и качествата на персоналния състав на корабите за присъединяване в провеждането на учения и рационализиране на тактиките, техниките и процедурите при взаимно корабоплаване  в съюзнически формат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР