На 22-ри юли православната църква почита паметта на Света мироносица

...
На 22-ри юли православната църква почита паметта на Света мироносица
Коментари Харесай

Църквата почита Света Мария Магдалина

На 22-ри юли православната черква уважава паметта на Света мироносица и равноапостолна Мария Магдалина

Личността на Света Мария Магдалина постоянно се бърка с други дами, за които се споделя Евангелията. Всъщност тя не е Мария от Витания, сестра на Лазар и Марта, която помазала главата на Иисус. Също по този начин тя не е опростената грешница, която помазала нозете на Иисус и ги изтрила с косите си, за която споделя Свети евангелист Лука. Той я назовава поименно Света Мария Магдалина с думите „ Мария, наричана Магдалина, от която бяха излезли седем бяса “. В текста се показва, че Мария Магдалина е била една от многото други дами, които Иисус „ излекувал от зли духове и заболявания... и които Му услужваха с парцелите си “, написа.

Преданието споделя, че по време на престоя на Христос в Галилея, той правил чудеса и личби посредством Божествената Си мощ. Тогава към него пристъпила жена на име Мария Магдалина от град Магдала. Тя помолила за помощ и Иисус изгонил от нея седем бесове, като тя изцяло я излекувал от заболяването. След това признателната Мария почнала да служи на Господа, като слушала неговото обучение и вървяла след него до самата Негова кръстна гибел. Тя и други свети дами гледали страданията Му и плачели за Него. Тя стояла при кръста с майката на Спасителя и видяла по какъв начин положили Господа в гроба. Светите дами били първи благовестници на Неговото славно възкресение. Мария Магдалина видяла първа възкръсналия Иисус и утешила скърбящите възпитаници с радостните думи: „ Христос воскресе! “.

Мария Магдалина е приета от църквата за равноапостолна като първа благовестница на Възкресението. Тя се счита за сестра на Свети Илия.

На 22-ри юли имен ден честват " Магдалена, Магда, Малена, Меглена, Миглена, Мария, Марийка, Лена. Пожелаваме ви доста здраве, благополучие и триумфи!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР