На 21 януари Радиооркестърът под диригентството на маестро Марк Кадин

...
На 21 януари Радиооркестърът под диригентството на маестро Марк Кадин
Коментари Харесай

"Руската зима" – триумф на Радиосимфониците в зала "България"

На 21 януари Радиооркестърът под диригентството на маестро Марк Кадин показа в зала " България " следващ " симфоничен бестселър ". Под надслов  " Руската зима " прозвучаха две знакови произведения от съветската музикална класика: Концертът за пиано и оркестър №4 на Сергей Рахманинов и Симфония №6 " Патетична “ на Пьотр Илич Чайковски. За солиста Людмил Ангелов довечера беше персонална премиера – един от най-обичаните български пианисти за първи път в цялата му досегашна кариера изпълни Четвъртия концерт на Рахманинов.

Интересът към събитието беше голям, а отзивите на публиката не могат да опишат всички страсти, които извършиха концертната зала в петъчната вечер.

" За мен концертът е в действителност огромно предизвикателство, като компликацията идва от това да спечелиш публиката. " – показа преди събитието Людмил Ангелов, в:

Главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин в изявление на Лили Големинова говори за необикновените акценти и обичаи на осъществяването на грандиозното създание на Чайковски.:

Фоторепортаж на Здравко Петров от концерта:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР