На 21 септември българските власти предприеха груби, фрапантни действия за

...
На 21 септември българските власти предприеха груби, фрапантни действия за
Коментари Харесай

Заради шпионаж: България е изгонила предстоятеля на руската църква в София

На 21 септември българските управляващи започнаха груби, фрапантни дейности за експулсиране на предстоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ". Това написаха на страницата си във Facebook от съветското посолство у нас.

„ Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен “, се показва още в позицията.

Оттам акцентират, че „ отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна “.

Според посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова в четвъртък свещеници от Руската православна черква в София " са били извикани в миграционната работа, където им е казано, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната през днешния ден " .

" В същото време те бяха качени в арестантска кола и откарани по домовете си, с цел да могат да си съберат нещата. След това ги откараха до църквата и по-късно до границата със Сърбия “, показва Митрофанова пред ТАСС. 

" Това е невиждано събитие, църквата е отделена от страната и не е ясно по какъв начин духовниците могат да застрашат националната сигурност ", счита тя. 

Според нея " доста енориаши вървят в Руската черква в София " и сходно събитие е " проваляне в бездната ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР