На 19 юли специалистите на китайското национално космическо управление (CNSA)

...
На 19 юли специалистите на китайското национално космическо управление (CNSA)
Коментари Харесай

Китайската космическа лаборатория Тянгун-2 ще бъде свалена от орбита на 19 юли

На 19 юли експертите на китайското национално галактическо ръководство (CNSA) ще смъкват от орбита галактическата лаборатория Тянгун-2 . Информацията е на осведомителната организация Синхуа.

CNSA заяви в своя формален акаунт във WeChat:

„Космическата лаборатория Тянгун-2 приключи плануваните проучвания. Всички системи работят обикновено. Сега се прави подготовката за следено завръщане на лабораторията на Земята в сходство с авансово формирания план“

Уточнява се, че по-голямата част от галактическия уред ще изгори в атмосферата на Земята, а малко количество останали парчета ще падне в безвредната ненаселена зона в южната част на Тихия океан. Китай навреме ще осведоми останалите страни за траекторията на лабораторията и на нейните останки.

Да си напомним, че Тянгун-2 е втората орбитална лаборатория на Китай с дължина 10,4 метра, диаметър 3,35 метра и тегло на политане 8.6 тона. Налични са два отсека: жилищен, в който се намира и оборудването за осъществяване на другите опити, и механически, в който са сложени акумулаторните акумулатори, главните мотори и резервоарите с гориво.



Тянгун-2 бе изведена в орбита на 15 септември 2016 година. След месец – на 18 октомври, пилотиранията транспортен съд Шънчжоу-11 транспортира до Тянгун-2 двама тайконавти. Станцията бе обитаема в продължение на 30 дни, след което екипажът наред се завърна на Земята.

Новите технологии, тествани и усъвършенствани в границите на тази задача ще бъдат употребявани в построяването на бъдещата модулна орбитална станция на Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР