На 19-и февруари – Денят, когато България в преклонение възпоменава

...
На 19-и февруари – Денят, когато България в преклонение възпоменава
Коментари Харесай

В дълг към Завета – протестиращите от „Агората“ с автопоход

На 19-и февруари – Денят, когато България в поклонение възпоменава 149 години от мъченическата всеотдайност на Апостола на Свободата – Васил Левски, будните жители, изпълвали всекидневно 435 дни с митинги, манифестации, шествия, палаткови лагери, акции, автопоходи и блокади площадите и улиците на София през 2020 - 2021 година, се събират още веднъж дружно.

В чест и възхвала на Дякона хората, които се събираха от 9-и юли 2020 година до Деня на Независимостта на 22-ри септември 2021 година и траяли своите демократични събирания всеки четвъртък от 19.00 часа през Президентството, през днешния ден провеждат Автопоход за чиста и Свята Република.

Той ще тръгне от 16.00 часа с начален пункт – паркинга пред Националния исторически музей, до резиденция „ Бояна “.

Организаторите му – един от които е отец Дионисий, напомнят, че предходната година на този заветен ден – 19 февруари, на пл. „ Независимост “, бе призната и подписана от хиляди хора Декларация за Чиста и Свята Република.

Това бе .

„ Преди първите парламентарни избори предходната година политическите обединения породиха върху Протеста и заявяваха безапелационна поддръжка за него “ – напомнят уредниците на Автопохода.

И не престават: „ Една година по-късно стъпилите върху митинга и считащи себе си към този момент за политици не са осъществили в три Парламента нито една точка “.

Ето за какво, с цел да възобновят Завета на Дякона и Завета на Протеста, ще се организира и автопоходът „ Чиста и свята Република България “.

„ Призоваваме всички жители, съпричастни на делото на Протеста, отдадено на Завета на Левски, да се включат с персоналните си коли и с националния трикольор в този Поход за една Справедлива България!

Очакваме всеки, който желае да остави на децата си Родина с сбъднат идеала на Апостола, да се причисли и да вземе присъединяване в този алегоричен акт на отдаване на поклонение и прослава! “ – приключват уредниците на автопохода.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР