На 19 февруари с поредица от събития Бургас ще почете

...
На 19 февруари с поредица от събития Бургас ще почете
Коментари Харесай

Как Бургас ще почете паметта на Апостола на свободата?

На 19 февруари с поредност от събития Бургас ще уважи паметта на Апостола на свободата Васил Левски . Честването на 151 години от гибелта на гениалния бунтовник, отдал живота си в битката на българите за национално избавление от османско робство, ще стартира в 11:00 часа при паметника му в Приморски парк. Най-напред бургаското духовенство ще отслужи заупокойна молитва . След това ще се организира боен обред с присъединяване на представителни войскови елементи от гарнизон Бургас. Накрая признателните бургазлии ще поднесат венци и цветя .

В Център за модерно изкуство и библиотека, ул. „ Средна гора “ № 14, от 17:30 часа ще бъде показана постановката „ Васил – бъдещият Левски “ , дело на театрална школа „ Детско царство “ към ЦПЛР – Бургас.

От 18:30 часа ще се организира факелно шествие в памет на Васил Левски . В него по традиция вземат участие възпитаници от бургаските учебни заведения, както и всеки различен, който желае. Сборният пункт е на Компаса на ул. „ Александровска “, сред 18:00 и 18:30 часа на 19 февруари, понеделник. Шествието ще премине по маршрут: ул. „ Александровска “ – ул. „ Богориди “ – до паметника на Апостола в Приморски парк.

Приканваме искащите да се включат жители да си обезпечат факли от лицензирани производители , за персоналната им и общата сигурност на участниците в шествието.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР