На 18 юли, четвъртък, генералният мениджър на Валенсия Матеу Алемани

...
На 18 юли, четвъртък, генералният мениджър на Валенсия Матеу Алемани
Коментари Харесай

Как се запали огънят на кризата във Валенсия

На 18 юли, четвъртък, генералният управител на Валенсия Матеу Алемани и старши треньорът Марселино Гарсия Торал поеха на път към Сингапур дружно с президента Анил Мурти, с цел да се срещнат с Питър Лим – притежател на клуба – и да създадат финален напор в планировката на състава за новия сезон.

Президентът на „ лос че” отиде на събранието с желанието да упорства за продължение на политиката за взимане на трансферните решения с консенсус, откакто знаеше, че Лим в последните седмици е посочил предпочитание да вземе нещата в тази област напълно в свои ръце. Истината е, че притежателят, който до момента приемаше всички решения на Алемани и дясната му ръка Пабло Лонгориа, към този момент или не ги глоби, или доста мъчно се съгласява с хиляди увещания.

Следствието на това е, че генералният управител на „ лос че” обмисля да подаде оставката си от поста, защото съгласно него има смяна в управническия модел на плана и не се почита изпълнителната му власт. Ако нещата не се трансформират към предходния си тип, е дал ясно да се разбере, че си потегля, а дружно с него и Лонгориа.



„ Супердепорте” няколко дни преди изригването на рецесията обществено работеше по тази вест и изпревари всички медии с материала на журналиста си Ектор Гомес. Според неговата информация Алемани и Лонгориа даже в неделя сутринта са били отвън клуба. Буквално. В течение на деня е имало диалози с Анил Мурти, който тогава се намираше в Сингапур за заседание на управителния съвет на клуба, което очевидно е било отсрочено.

Президентът по всякакъв начин се пробва да избегне оставките на Алемани и Лонгориа, по тази причина и в понеделник, 29 юли, направи среща с тях. Той опита да промени посоката на събитията, при все това е чиновник на Питър Лим. В този смисъл източници от клуба осведомиха „ Супердепорте” за опцията двамата въпреки всичко да останат на „ Местайя” и за идния сезон, с цел да бъде избегнат трагичен срив. Моментът е основен, тъй като кипи градежът на състав, който да се пребори за ново класиране в Шампионската лига – фундаментално условие за изплуването над водата на плана на Лим.



В неделя Анил Мурти пътуваше към Валенсия, Пабло Лонгориа беше в Лисабон за контролния мач на тима против локалния Спортинг, а Матеу Алемани не беше с делегацията за португалската столица. Планът на президента беше да убеди двамата да останат и за този сезон в клуба, въпреки че съгласно някои източници Питър Лим е допустимо даже към този момент да е уволнил генералния управител.

Подобно решение обаче носи със себе си още по-дълбоки последствия, тъй като освен Лонгориа би си тръгнал дружно със своя директен шеф. Би го сторил също и старши треньорът Марселино Гарсия Торал, доведен по гледище на Алемани, а също така и всички футболисти от състава сляпо имат вяра на шефа, откакто видяха на терена резултатите от работата му по селекцията – извоювана Купа на краля след чудесната победа над Барселона и две следващи класирания в груповата фаза на Шампионската лига.



Според източници на „ Супердепорте” различията сред Лим от една страна и Алемани и Лонгориа от друга са били в три случая. На генералния управител му е коствало голямо изпитание да убеди сингапурския магнат да му даде зелена светлина да купи уругвайския нападател Макси Лопес. Трансферът на Рафиня от Барселона е различен от отворените фронтове, защото Алемани, Лонгориа и Марселино до един упорстват за привличането на офанзивния полузащитник, до момента в който притежателят не гледа с положително око на договорката. Третият е прекосяването на Тони Лато в ПСВ Айндховен: то първом беше преотстъпване с алтернатива за откупуване, но след намесата на притежателя най-после си остана единствено преотстъпване за един сезон.

В случай че се стигне до напускането на генералния управител на клуба и на техническия шеф, това ще е за повторно, откогато Питър Лим купи Валенсия. През 2015 година Амадео Салво и Руфете трябваше да си стягат куфарите също поради различия със притежателя във връзка с това по какъв начин да се върти селекционната политика. Четири години по-късно еднакъв сюжет е на път да се случи още веднъж.

Матеу Алемани е подготвен, а до този миг несполучливо желаеха същото и капитаните на тима за поддръжка за него, да замине за Сингапур за решаваща среща лице-в-лице с огромния началник. Среща, която може да дефинира бъдещето на плана на Лим и на Валенсия изобщо.
Карлос Боск, „ Супердепорте”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР