На 18 октомври 2021 се отбелязва 30-годишнината от възстановяването на

...
На 18 октомври 2021 се отбелязва 30-годишнината от възстановяването на
Коментари Харесай

Деца рисуват за 30 години независим Азербайджан

На 18 октомври 2021 се отбелязва 30-годишнината от възобновяване на независимостта на Азербайджан. На тази дата през 1991 година е бил признат Конституционен акт за държавна самостоятелност на Република Азербайджан, с който той възвръща независимостта си.

По този мотив Центърът за азербайджански език и просвета провежда конкурс за детска рисунка " Аз познавам Азербайджан " за деца от 6 до 18 години. Този конкурс цели да провокира интереса на децата от разнообразни възрасти в България към Азербайджан и неговата богата просвета и обичаи, както и към компетентност " Тюркология " в СУ, където се учи азербайджански език и неговата просвета.

Центърът е получил над 60 рисунки на деца от разнообразни краищата на България. Това са както възпитаници, по този начин и деца, които посещават арт ателиета или школи за изобразяване и други Рисунките са нарисувани на картон с размер 35 х 50 см, употребявайки разнообразни техники на изобразяване (моливи, водни и акрилни бои, графити, пастели и т.н.).

Много е удивително, че децата посредством своите рисунки разкриват разнородни обичаи и традиции на азербайджанския народ, исторически монументи и просвета на Азербайджан, а също по този начин и мултикултуралност на страната.

Всички получени рисунки са оповестени в он-лайн изложба във Facebook страница на центъра (The Center of Azerbaijani Language and Culture at Sofia University), както и ще бъдат изложени по време на разнообразни събития, провеждани от центъра по-нататък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР